ברבקיו יום העצמאות: טיפים להכנת בשר מוצלח על האש

כדי להוסיף ארומה לבשר בזמן צליית הבשר, מומלץ להשתמש בענפי רוזמרין כשיפודים, או לשים בגחלים זרדי רוזמרין (או ענפי רוזמרין), טימין וכל סוגי עשבי התיבול שאוהבים, כולל קליפות הדרים. כמו כן מומלץ לפזר נשורת על עץ אלון על הגחלים

כללי ברזל למנגל:
• לפני הנחת הבשר על המנגל יש לדאוג שהמנגל הגיע לטמפרטורה חמה ומתאימה לצלייה.
• את המנגל יעשה אך ורק אדם עם סבלנות. אין לזרז את הליך ההכנה.
• על המנגל יש להשגיח כל הזמן. יש לסובב את הבשרים באופן מתמיד ולדאוג שלא יישרפו. זכרו: מנגל אינו דואר אלקטרוני – זה לא שגר ושכח.

טיפים לצלייה מוצלחת:
* מומלץ להשרות את שיפודי העץ חצי שעה במים לפני צליית הבשר, למניעת שריפת השיפוד.

* כדי להוסיף ארומה לבשר בזמן צליית הבשר, מומלץ להשתמש בענפי רוזמרין כשיפודים, או לשים בגחלים זרדי רוזמרין (או ענפי רוזמרין), טימין וכל סוגי עשבי התיבול שאוהבים, כולל קליפות הדרים. כמו כן מומלץ לפזר נשורת על עץ אלון על הגחלים.

* כדי לקבל בשר עם ניחוח משובח, מומלץ להניח את הבשר המוכן על גבי עלי נענע טריים.

* כדי למנוע את התייבשות הבשר, מומלץ להניח את הבשר כשהוא קפוא על האש ולא מופשר.

* טיפ חשוב להפשרת בשר – מומלץ להפשיר את הבשר במקרר בטמפרטורה של 0-4 מעלות, לא פחות מ– 48 שעות לפני הצלייה ולא יותר מ– 72 שעות (מעין תהליך מיני יישון). שלב זה מאוד חיוני לריכוך הבשר.

* חשוב לשמור שבמנגל לא תהיה להבה, ושהגחלים לא יהיו קשות מדי ויהיו חמות באופן שווה בכל המנגל, כי אחרת שורפים את הבשר מבחוץ, ומבפנים הוא נשאר נא ולא מתאים לאכילה.

* מומלץ לא להפוך יותר מדי את הבשר מעל המנגל, כדי לא לייבש אותו. מספיק להפוך אותו פעם אחת לכל צד, ואם במקרה הוא לא עשוי מספיק טוב, אפשר להפוך פעם נוספת בלבד.

* על מנת להגיע לדרגת צלייה מדיום, צולים את הבשר עד לרגע שמתחיל להשתרך ממנו עשן דק, וברגע הזה מוציאים את הבשר מהאש.

* מומלץ בחום להוסיף כף מיונז לתערובת הקציצות, לפני שמניחים אותן על המנגל. המיונז מרכך את הבשר ומוסיף טעם מעולה.

* מומלץ לשים את התיבול לשישקבב, סטייק והמבורגר ממש לפני שמורידים את הבשר מהאש, כי אחרת הצלייה הורסת את הארומה של התבלינים.

* מומלץ מאוד להשרות במרינדה את הבשר ששמים על השיפודים או את סטייק הפרגית יום לפני, כדי שהתיבול יחדור טוב יותר לבשר.
השריית הסטיקים במשרות (מרינדות) שונות 24 שעות לפני הצלייה, מקנה סטייקים במגוון רחב של ניחוחות וטעמים.

טיפים להכנת נקניקיות על המנגל:
· לנקניקיות מומלץ לחרוץ 3 פסים קטנים לא עמוקים לאורך הנקניקיות במרווחים של 2-3 ס"מ.
· אופציה חביבה על ילדים – לשפד את הנקניקיות בשיפודי עץ, ואז ניתן לאכול את הנקניקיה כמו שלגון.

איך לגוון שיפודים:
בעת הכנת השיפודים על המנגל מומלץ להכין, בנוסף לשיפודי הבשר, גם שיפודי ירקות. משרים בצל, עגבניות ופלפלים בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח ושום, משפדים וצולים על הגריל יחד עם הבשר. בגמר הכנת השיפודים (ירקות, הודו) מוציאים הכל, מערבבים ביחד ומגישים.

טיפים להכנת המבורגר על המנגל:
כדי שהמבורגרים ייצאו יפים, מומלץ לסובב לאחר 2-3 דקות ראשונות שהנחנו על הגריל 90 מעלות, להמשיך לצלות למשך הזמן הרצוי, להפוך את ההמבורגר ושוב לסובב 90 מעלות, כך שתתקבל צורת ריבועים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר