בריוש קרם שקדים /שוקולד

 

מצרכים:
500 גר' קמח
10 גר' מלח
100 גר' סוכר
4 ביצים
300 גר' חמאה
100 גר' חלב
20 גר' שמרים
קליפת לימון

אופן ההכנה:
לערבב את החלב והשמרים בקערה נפרדת.
לערבב את הקמח, המלח והסוכר.
להוסיף ביצים ולערבב.
להוסיף את תערובת החלב והשמרים ולערבב היטב.
להוסיף את החמאה וללוש עד שהחמאה נספגת בבצק.
לכסות ולקרר.

מצרכים למילוי קרם שקדים:
100 גר' אבקת סוכר
100 גר' שקדים מולבנים טחונים
כפית גדושה של קורנפלור
100 גר' חמאה
1 ביצה
2 כפות רום
מערבבים הכל יחד ומכניסים לקירור.

אופן ההכנה:
מחלקים את הבצק ל– 10 חתיכות.
מרדדים כל חתיכה למלבן.
מורחים על כל מלבן קרם שקדים .
מקפלים ל– ½ האורך ואז מקפלים ל– ½ הרוחב.
מניחים בתוך תבנית בריוש.
ממתינים לתפיחה עד שהמאפה מכפיל את נפחו.
מורחים בביצה ואופים כ – 20 דקות עז שהבריוש מזהיב.

מצרכים והכנת מילוי שוקולד/קרם פטיסייר:
1 כוס חלב
מקל וניל עם חריץ – להרתיח בסיר
בקערה נפרדת לערבב:
2 חלמונים
¼ כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
לשפוך מעט מהחלב הרותח לקערת החלמונים, לערבב היטב, להחזיר לסיר ולבחוש עד שמסמיך.
להוציא את מקל הוניל, אך להחזיר לקרם את גרגירי הוניל.
להוסיף 200 גרם שוקולד מריר לערבב היטב ולקרר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה