fbpx

בריוש תפוחי אדמה

מצרכים ל-4 מנות500 גרם תפו"א של דוד משה למילוי ולאפיה 500 גרם קמח 100 גרם חמאה 50 גרם אבקת סוכר 2 ביצים 30 גרם שמרים 1 כפית זנגביל קצוץ מים אופן ההכנהלבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה במים עם מעט מלח.כאשר הם רכים, לסנן לקלף ולמעוך לקבלת פירה.לשים את הקמח בקערה גדולה. להוסיף את הזנגביל הקצוץ ואת מחית תפוחי האדמה. להוסיף את הביצים ואת החמאה חתוחה לקוביות. ללוש את הבצק עד לקבלת מרכם אחיד.לערבב את השמרים ב-4 כפות מים פושרים ולתת לתסוס למשך כ-30 דקות.להוסיף את עיסת השמרים לבצק וללוש עד לקבלת בצק גמיש. לשים את הבצק בתבנית (רצוי של לחם), לכסות במגבת ולתת לתפוח משך שעה.לאפות בתנור חם משך 40 דקות. בגמר האפיה להוציא מהתבנית ולהניח על גבי רשת. כאשר מתקרר מעט לפזר מעל אבקת סוכר.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים ל-4 מנות
500 גרם תפו"א של דוד משה למילוי ולאפיה
500 גרם קמח
100 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר
2 ביצים
30 גרם שמרים
1 כפית זנגביל קצוץ
מים

אופן ההכנה
לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה במים עם מעט מלח.כאשר הם רכים, לסנן לקלף ולמעוך לקבלת פירה.

לשים את הקמח בקערה גדולה. להוסיף את הזנגביל הקצוץ ואת מחית תפוחי האדמה. להוסיף את הביצים ואת החמאה חתוחה לקוביות. ללוש את הבצק עד לקבלת מרכם אחיד.

לערבב את השמרים ב-4 כפות מים פושרים ולתת לתסוס למשך כ-30 דקות.

להוסיף את עיסת השמרים לבצק וללוש עד לקבלת בצק גמיש. לשים את הבצק בתבנית (רצוי של לחם), לכסות במגבת ולתת לתפוח משך שעה.

לאפות בתנור חם משך 40 דקות. בגמר האפיה להוציא מהתבנית ולהניח על גבי רשת. כאשר מתקרר מעט לפזר מעל אבקת סוכר.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר