גביעי צבר אדום בשמנת

מתכון של שחר בלום קונדיטור חוות צברי אורלי לקינוח ייחודי לרגל עונת הסברס האדום הישראלי

את הקינוח מאכסנים במקפיא. מומלץ להוציא מהקפאה 30 דקות לפני הגשה ולאכול חצי קפוא
את הקינוח מאכסנים במקפיא. מומלץ להוציא מהקפאה 30 דקות לפני הגשה ולאכול חצי קפוא

רכיבים

2 שמנת מתוקה (להקצפה) או שמנת צמחית – 250 מ"ל

300 גרם עוגיות פתי בר

4 יחידות צבר אדום

1 אינסטנט פודינג וניל

80-200 גרם ריבת חלב לפי הטעם

צנצנות לשימוש חוזר עם מכסה

ליקר פירות

אופן ההכנה

מרסקים במעבד מזון עוגיות פתי בר לגריסים עבים (לא אבקה).

מקלפים 4 צברים אדומים גדולים.

מכניסים למכונת מיץ כדי לקבל מיץ צבר אדום טבעי מנופה מהגרעינים (ניתן לנפות גם באמצעות רשת סינון פשוטה).

מתחילים להקציף 1 שמנת עם האינסטנט פודינג.

מוסיפים לאט את מיץ הצבר עד קבלת מרקם יציב בצבע אדום.

במקביל מקציפים 1 שמנת עם ריבת חלב  ומעט ליקר פירות למרקם יציב.

בונים את שכבות הקינוח

ממלאים בתחתית הצנצנת שכבה בגובה של 1/2 ס"מ עוגיות פתיבר מרוסקות.

עליה מזלפים שכבה של עוד 1-1/2 ס"מ של שמנת המוקצפת עם מיץ צבר אדום.

מעליה שכבה נוספת של פתיבר טחון ועליו שכבה של שמנת מוקצפת עם ריבת חלב.

שכבה נוספת של פתיבר, עליה שמנת מוקצפת עם מיץ צבר אדום.

מסיימים בשכבה עליונה של פתיבר.

הגשה

את הקינוח מאכסנים במקפיא.

מומלץ להוציא מהקפאה 30 דקות לפני הגשה.

לאכול חצי קפוא.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה