גידי סיידא מיקב לוריא עולה כיתה

יקב לוריא עם היינן גידי סיידא, השיק במסעדת "פלימרקט" בשוק הפשפשים ביפו, אתגידי סיידא, יקב לוריא יינותיו החדשים, כשגידי הצנוע והביישן קמעא, מוכיח שההשקעה בהשכלתו הייננית אכן משתלמת.

כדי להבין את היקב ומשמעותו, כדאי להתחיל עם האבא של גידי – יוסף סיידא, כורם ותיק ורב פעלים, שנטע במדרונות המערביים למרגלות הר מירון, בגובה של 840 עד 890 מטר, את כרמי הענבים הפרושים על מאות דונמים ומזינים בענבים יקבים רבים בארץ, וכמובן את יקב לוריא, שנולד בעקבות הכרם הייחודי והזכייה בהכרה על איכות הענבים בקרב העוסקים במלאכה בתעשיית היין,

גידי סיידא החל לימודי ייננות עם שחרורו מהשירות הצבאי – צחילה אצל ניר שחם ובהמשך בתוכנית המעניינת במכללת אוהלו בקצרין, בה לאחר שנתיים של לימודים ניתן להשלים עוד שנה בצרפת ולקבל תואר אקדמי מלא.
גידי אחראי על ניהול היקב וייצור היין, יחד עם ייננים מומחים המלווים את תהליכי הייצור מרגע הבציר עד ההתיישנות – איתי להט, ועל בסיס חברי גם ד"ר ארקדי פפיקיאן.
והבונוס הגדול של גידי הוא שביקב לוריא מייצרים את היינות מחלקות הכרם הטובות ביותר של אבא בכל שנת בציר – אתם מכירים עוד יינן צעיר עם פריבילגיה כזאת?

לוריא רוזה 2011
יין או שעשוע? גם וגם, כאשר זהו רוזה שנעשה מענבי קברנה סוביניון, וליתר דיוק מהבלידינג של הגרנד ויטאל – יין הדגל של היקב.
הצבע בא מתחום השעשוע: ורוד-אדום של מיץ פטל, בטעם יש מתיקות ווטעמי פי – רוזה מבית טוב.
מהרוזה יוצרו פחות מ- 400 בקבוקים, והיין נמכר רק ביקב ב- 65 ₪

לוריא שרדונה 2011
לוריא שרדונה הופק מ100% ענבי שרדונה מחלקת טרסות בגובה 850 מ' בכרם יוסף סיידא בגליל העליון,
היין תסס בחבית עץ מיוחדת בנפח 1000 ליטרים, והתבגר על משקעיו תוך כדי סיבוב של החבית על צירה למשך כשנה – בלי לפתוח אותה ובלי לבצע בטונאז' הכרוך בחימצון ובהוספת ביסולפיט, מה שהביא לסינרגיה בין היין למשקעים.
ללוריא שרדונה מינרליות עשירה מלווה בניחוחות פירותיים עם חמאתיות קלה בלבד ושקדים. 13% אלכוהול.
אחד יינות השרדונה הטובים ביותר בארץ, פרי יצירתו של יינן מהצעירים בארץ.
השרדונה נמכר ביקב ב- 100 ₪, ופרט לכך הוגדר כיין של מסעדות ונמכר באחדות מהן.

לוריא רוסו 2010
יופי של יין, מיוצר ברובו מענבי סנג'ובזה וברברה איטלקיים שמרגישים בגליל העליון כמעט כמו בבית: סנג'ובזה – 50%, ברברה -20%, והשלמה של סירה – 20%, וקברנה סוביניון – 10%.
הרוסו התיישן במשך כשנה וחצי בחביות אלון צרפתיות, ובוקבק ללא סינון.
עם 13.5% אלכוהול, זהו יין מתאים ללוות אוכל, עם חומציות עשירה, בוקה עמוק ושלל טעמים וניחוחות פירותיים. המחיר 100 ₪.

לוריא גרנד ויטאל 2008
היין מורכב בעיקרו מקברנה סוביניון, כשסוגי הענבים הנלווים משתנים בהתאם לשנת הבציר,
היין מתיישן במשך כשנתיים בחביות אלון צרפתי ומבוקבק ללא סינו, ובטעימה הנו בעל גוף עשיר ומרקם אלגנטי ומורכב.
בערב זה היין נפתח שלא כמתוכנן, ולכן לא התחדרר והתקרר מספיק, מה שלא מנע להרגיש כי מדובר ביין איכותי. המחיר 170 ₪.

כאמור, טעימת יינות לוריא התקיימה במסעדת "פלימרקט" הממוקמת במתחם הבילוי של שוק הפשפשים ביפו, ומהווה מסעדת בילוי עם תפריט כייפי ואווירה ייחודית. המסעדה מתאימה גם למי שרוצה לטעום משהו ליד כוס יין, וגם למי שרוצים ארוחה מלאה, הכל פרי יצירתו של שף שלומי בן שימול, שיצר תפריט ססגוני בהרכב חומרי הגלם, עם השפעות מהמטבחים האיטלקיים, ספרדיים והמקומיים.

בין המנות בתפריט: קלאמרי צרוב על הפלנצ'ה עם שרי צלוי, צ'יפס במיה, יוגורט צאן ודיו – 53 ₪, שווארמה של אוסובוקו עם עדשים שחורות, בצלים מוחמצים, קרם פרש חזרת, עמבה וכוסברה – 69 ₪, קבב דג ים יושב על פיתה קלויה ציזיקי בליווי של סלט עגבניות מרוקאי – 69 ₪, פילה מקרל כבוש עם תפו"א, קורנישונים ואפונים עם צ'ילי, חרדל, שאלוט ושמנת חמוצה – 45 ₪,

אתר יקב לוריא

מסעדת פלימרקט, רבי יוחנן 8 , יפו. 03-6202262

צילום המסעדה אביעד בר נס






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה