גלידת גבינה לוטוס בציפוי מרשמלו מדורה

הופכים את העוגה על צלחת הגשה עמוקה (כדי לתחום את הלהבות). מקלפים את הניילון ומזלפים פסי מרנג לכיסוי (בלי שפיצים כי הם יישרפו). צילום נמרוד סונדרס
השפית קונדיטורית קרין גורן והמתכונאי רון יוחננוב מציעים לרגל חג השבועות עבור מותג KENWOOD קינוח בשילוב גלידה ביתית ומרנג מצופה שערות סוכר שמבעירים מול האורחים פרי יצירתה של קרין גורן. המתכון ל-8 מנות

חומרים לגלידה ביתית

500 מ"ל שמנת מתוקה 38%

1 פחית חלב מרוכז

250גרם גבינה לבנה 9%

1חבילה עוגיות לוטוס טחונות לפירורים

חומרים למרנג

120 מ"ל מים

250 גרם סוכר לבן

3 חלבונים L

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מכינים את הגלידה (6 שעות מראש)

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה.

מוסיפים חלב מרוכז וגבינה ומקציפים לקרם דליל.

מערבבים פנימה פירורי לוטוס.

מוזגים לקערה מרופדת בניילון נצמד.

מקפיאים 6 שעות להתקשות.

מכינים את המרנג (לפני ההגשה)

מרתיחים מים וסוכר על אש בינונית בלי לערבב עד שהסוכר נמס לחלוטין.

מסירים מהאש ומחכים שהבועות ייעלמו.

בינתיים מקציפים חלבונים 2 דקות במהירות גבוהה.

מוזגים את הסירופ בהדרגה תוך הקצפה.

מקציפים 5 דקות עד שהקערה פושרת למגע.

מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פייה משוננת.

צילום נמרוד סונדרס

הגשה

הופכים את העוגה על צלחת הגשה עמוקה (כדי לתחום את הלהבות).

מקלפים את הניילון ומזלפים פסי מרנג לכיסוי (בלי שפיצים כי הם יישרפו).

מכסים את העוגה בהר שערות סבתא ומגישים לשולחן.

מטפטפים ברנדי על שערות הסבתא במפוזר.

מדליקים במצית ארוכה – האש תכבה לבד תוך חצי דקה, לא לדאוג.

לינק למתכון באתר פודי

לינק למתחם מתכונים נוספים לשבועות

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר