ג'מבליה ברמונדי

מוסיפים את הדגים הפרוסים. מערבבים את הכול, מכסים ומבשלים כ-10 דקות נוספות עד שהאורז מוכן לגמרי. צילום איל גרניט
מתכון של פאולין שובל לתבשיל בסיר אחד. ג'מבליה היא קרובת משפחה של הפאייה ומגיעה מהאיים הקאריביים. ההבדל המשמעותי הוא בתיבול: במקום זעפרן בו משתמשים להכנת פאייה מתבלים את הג'מבליה בפפריקה מעושנת ובפלפל צ'ילי חריף

חומרים ל-6 מנות

½ 1 ק"ג דג ברמונדי טרי פרוס לרצועות

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ דק

2 שיני שום מעוכות

1 כף פפריקה מעושנת

400 גרם עגבניות שרי חתוכות

1 פלפל גמבה אדום חתוך לקוביות

1 פלפל ירוק חריף פרוס דק

1 פחית 400 מ"ל עגבניות מרוסקות

¼ צרור פטרוזיליה

1 עלה דפנה

2 כוסות אורז שטוף

להגשה: פלחי לימון

צילום איל גרניט
צילום איל גרניט

אופן ההכנה

מחממים את השמן על אש בינונית במחבת רחבה.

מטגנים את הבצל עד הזהבה יפה.

מוסיפים את השום והפפריקה.

מערבבים ומטגנים יחד במשך כדקה.

מוסיפים את הגמבה, את עגבניות השרי והפלפל החריף (לא חובה).

מטגנים 6-5 דקות נוספות.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, 3 וחצי כוסות מים ואת האורז.

מערבבים הכול ומתבלים לפי הטעם.

מוסיפים את עלה הדפנה ואת הפטרוזיליה.

מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהאורז מבושל למחצה (כ-12-10 דקות).

מוסיפים את הדגים הפרוסים.

מערבבים את הכול, מכסים ומבשלים כ-10 דקות נוספות עד שהאורז מוכן לגמרי.

מגישים עם פלחי לימון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר