ג'סי בודק וממליץ על יינות לראש השנה

כמיטב המסורת, היה לי העונג לטעום ולבחור לכם את בקבוקי היין אשר יבטיחו את ג'סי בודקהצלחתה של תחילת השנה החדשה. להלן רשימת היינות המומלצים שלי לראש השנה 2013:

יינות מבעבעים:
Cava Ferriol Brut NV, Covides (Penedes, Spain) – 31 nis
קאווה יבשה, פשוטה וטעימה. לשילוב עם מנות המכילות פטריות או גבינות.

Champagne Brut Majeur NV, Ayala (Champagne, France) -128 nis (375 ml)
שמפנייה מאזור שמפיין שבצרפת. אלגנטית, טעימה, בעלת טעמי קמומיל ולחם קלוי.

יינות לבנים יבשים:
Chardonnay 2011, Calvet (Pays d'Oc, France) – 39 nis
שרדונה מדרום צרפת, בעל תמורה מעולה של איכות מול עלות. מרענן, בעל טעמי פירות אקזוטיים. לליווי דגים וגבינות טריות.

Sauvignon Blanc Kiwi Cuvee 2012, Grands Chais de France (Loire Valley, France) – 40 nis
סוביניון בלנק מעמק הלואר שבצרפת. עשוי בשיטה ניו-זילנדית. אופייני לזן וטעים מאוד. טעמי פירות הדר, תפוח ירוק ודשא קצוץ. שילוב מנצח למנות ים עדינות.

Marsanne 2011, Paul Mas (Pays d'Oc, France) – 57 nis
יין לבן יבש, עם מתיקות עדינה. לליווי מנות מתובלות ופיקנטיות.

Riesling 2011, Vitkin Winery (Kfar Vitkin, Israel) – 79 nis
התלהבות גדולה התפתחה בזמן האחרון בתל אביב מיינות ריזלינג. יקב ויתקין ממשיך לעשות ריזלינג טעים, אופייני ואחד הטובים ביותר בישראל. יבש עם מעט מאוד מתיקות וארומות של ורדים.

Viognier Wild Yeast Fermentation Reserve 2012, Dalton Winery (Upper Galilee, Israel) – 89 nis
יין לבן עשוי 100% זן ויונייה, לא מתקתק, עשיר בטעמי משמש עם חמיצות נעימה שמאזנת את המתיקות הקלה של יין יבש ומצוין זה. לליווי מנות מתובלות, עם ג'ינג'ר או מעט פיקנטיות. כשר.

James 2012, Sea Horse Winery (Judean Hills, Israel) – 99 nis
יין לבן יבש, עשוי 100% זן שנין בלנק מגפנים בוגרות בנות 39 שנים. היין עשיר בטעמי פירות הדר ופירות צהובים לא מתוקים. איזון מצוין בין פרי לחמיצות וסיומת מרעננת וכייפית מאוד. אחד היינות הלבנים הטובים בישראל.

Chablis 2011, Domaine Billaud Simon (Bourgogne, France) – 101 nis
שאבלי הינו כפר בבורגון, המהווה את מקור זן השרדונה. היין קל ונעים, יבש ומינראלי. ילווה בהצלחה רבה דגים נאים ופירות ים.

Chardonnay 2011, Vasse Felix (Margaret River, Australia) -125 nis
דוגמה מצוינת ליכולת היקבים האוסטרליים הקטנים לייצר שרדונה ברמה הגבוהה ביותר. לטעום ולהתאהב.

Sancerre Comte Lafond 2011, Baron de Ladoucette (Loire Valley, France) – 142 nis
סאנסר הינו כפר הנמצא בעמק הלואר שבצרפת ומהווה מקור לזן סוביניון בלנק. היין יבש מאוד ופרחוני. לאחר חדרור קל, בכוס מתפתחות ארומות נעימות של יסמין ופרי הדר.

Chardonnay C 2009, Domaine du Castel (Judean Hills, Israel) – 185 nis
שרדונה ישראלי מתיישן, ברמה הגבוהה ביותר שניתן למצוא. רק לאחרונה, בציר 2009 התחיל לפתח טעמים וריחות שבדרך כלל מוצאים ביינות הלבנים המגיעים מבורגון. היין מרשים ובעל פוטנציאל יישון ארוך מאוד.

יינות לבנים חצי יבשים:
Orvieto Classico Casasole 2011, Santa Cristina Antinori (Tuscany, Italy) – 48
nis
יין קל ומתקתק, בעל טעמים מתובלים של אפרסק בשל וללא השפעה של עץ אלון. לליווי מנות עם גבינה או עשירות בתבלינים.

Gewürztraminer 2011, Chateau Ste. Michelle (Washington State, USA) – 49 nis
גוורצטרמינר מרענן. מתובל ומתקתק, בעל ניחוחות של ליצ'י וגרידת תפוז. יין למנות פיקנטיות, מתובלות וגבינות בשלות.

Gewürztraminer 2011, Pfaffenheim (Alsace, France) – 69 nis
גוורצטרמינר קלאסי ומתקתק, בעל גוף מלא, חושף ניחוחות של אננס בשל, פרחוניות ואגוז מוסקט, עם סיומת ממושכת עתירת טעמי פרי אקזוטי. ליווי מנצח לגבינות, מנות פיקנטיות ומתובלות.

יינות רוזה (ורודים):
Rosé 2012, Domaine du Castel (Judean Hills, Israel) – 89 nis

אחד מיינות הרוזה הטובים ביותר שקיימים בישראל. עשיר בטעמי תותים, פרחים אדומים ומעט אשכולית אדומה. ה-יין לאנטיפסטי בעשבי תיבול ומנות ים קייציות. כשר.

יינות אדומים יבשים:
Shiraz 2011, Calvet (Pays d'Oc, France) – 39 nis
שיראז צרפתי, עשיר בטעמים מתובלים ובעל תמורה גבוהה מאוד של איכות מול עלות. לליווי עוף צלוי עם טימין.

Cabernet Sauvignon 2011, Louis Max (Pays d'Oc, France) – 40 nis
קברנה סוביניון מדרום צרפת, טעים עוצמתי ופירותי. גרסה מודרנית לקברנה סוביניון צרפתי. שילוב מנצח עם פרגיות.

Rioja Crianza Cerro Anon 2010, Bodegas Olarra (Rioja, Spain) – 54 nis
ריוחה מודרני, בעל טעמי פירות יער בשילוב טעמי טבק ועץ אלון עדין. שילוב מחייב לאנטריקוט על הגריל.

GSM 2011, Paul Mas (Pays d'Oc, France) – 57 nis
תערובת מוצלחת של ענבי גרנאש, סירה ומורבדר מדרום צרפת. היין עם פירותיות עדינה וילווה בהצלחה מנות בשריות, במיוחד אם הן משולבות בעשבי תיבול (טימין ורוזמרין).

Gran Feudo Reserva 2006, Julian Chivite (Navarra, Spain) -61 nis
הגראן פאודו נחשב ליין הספרדי האדום בעל התמורה הטובה ביותר ביחס לעלותו שניתן למצוא בישראל. היין אדמתי, מתובל, בעל טעמי פירות יער לא דומיננטיים, וכמובן טעמי עץ אלון אופייניים ליינות ספרדיים. לליווי פרגיות ותבשילי בשר.

Marques de Borba 2011, J. Portugal Ramos (Alentejo, Portugal) – 67 nis
יקב פורטוגל ראמוס מצטיין בייצור יינות מקומיים. המרקז דה בורבה בעל פירותיות מורגשת, טעמי תבלינים בולטים, וילווה בהצלחה רבה תבשילים ים תיכוניים ומנות בשריות.

Take Two 2011, Sea Horse Winery (Judean Hills, Israel) – 73 nis
הטייק טו הינו יין צעיר, טעים מאוד, המגיע מכרם אורגני של יקב סוסון ים, יקב בוטיק ותיק ואחד הטובים בישראל. היין עשוי בלנד של ענבי סירה וזינפנדל, וכדאי מאוד להכירו (כמו גם שאר יינות היקב).

Bourgogne En Bollery "Terres d'en Face" 2007, Domaine De La Vougeraie (Bourgogne, France) – 85 nis (regular price: 125 nis)
יין עשוי ענבי גמאיי, המגיעים מחלקת אדמה שכנה של הקלו דה ווג'ו המפורסם (אחת מ-32 חלקות הגראן קרו של בורגון), בעל גוף קל, מרוכז, עם חמיצות מורגשת וטעמי דובדבן ואדמה. מכירה בלעדית אצל ג'סי בודק.

Shiraz Inbar 2010, Gustavo & Jo Winery (Western Galilee, Israel) – 88 nis
גיליתי את השירז של יקב גוסטבו אנד ג'ו באחד ממסעותיי האחרונים ביקבי ישראל. היין עוצמתי, מאוזן, פירותי ומתובל ושווה לתהילה. ה-המלצה האישית החמה שלי לראש השנה 2013.

Merlot Harel 2010, Clos de Gat (Judean Hills, Israel) – 105 nis
יקב קלו דה גת מייצא חלק גדול של יינותיו, ולכן היינות לא תמיד זמינים לקהל הרחב בארץ. היין בעל טעמי שוקולד מריר, פירות יער בשלים ועץ עדין. טעמים אלו משתלבים בהרמוניה לתוצאה אלגנטית.

Petit Castel 2011, Domaine du Castel (Judean Hills, Israel) – 108 nis
אין צורך להציג את הפטיט קסטל, שרגיל למצוא את דרכו בהמלצותיי לחג, אך בכל זאת: יין העשוי בהשראת יינות בורדו, מבוסס על זן המרלו, עשיר ומלווה בפירות יער ותבלינים, בעל סיומת ארוכה, נעימה וחלקה. כשר.

Barbaresco 2009, Alfred Prunotto (Piemonte, Italy) – 168 nis
ברברסקו הינו אחד מחמשת היינות החשובים והטובים ביותר של איטליה. ליין חמיצות גבוהה ופוטנציאל יישון ארוך מאוד. עם הזמן, מתפתחים ביין ארומות וטעמי פטריית כמהין לבנה. מושלם עם צלעות טלה, ריזוטו פטריות יער ופסטה ברוטב בולונז.

Amarone Della Valpolicella Corte Giara 2009, Allegrini (Veneto, Italy) – 175 nis
אמרונה הינו אחד מהיינות האדומים המיוחדים ביותר שקיימים. היין עשוי מענבים שעברו תהליך ייבוש טבעי והפכו לכמעט צימוקים. היין מרוכז, מריר ועשיר מאוד. לשתייה ללא ליווי אוכל או עם גבינת עזים טרייה ועוצמתית.

Bourgogne 2010, Domaine de Montille (Bourgogne, France) – 230 nis
מסתבר שיינות בורגון הופכים להיות פופולאריים בארץ עם הזמן. פינו נואר מהטובים שקיימים, של יצרן אגדי. בעל חמיצות ופירותיות זה לצד זה. שילוב מנצח עם נתח בשר שומני או דג שלם על הגריל. בקבוקים אחרונים בישראל!

יינות קינוח:
Moscato d'Asti 2011, Alfred Prunotto (Piemonte, Italy) – 69 nis
יין לבן מוגז ומתקתק, בעל אחוז אלכוהול נמוך מאוד יחסית, וכל כך טעים עם טעמי האפרסק הלבן שלו. ה-יין לארוחות ברנץ' קייציות.

Port Tawny Otima 10 Years Old, Warre's (Douro Valley, Portugal) – 108 nis  -500 ml
הפורט אוטימה בן 10 שנים הינו ה-יין המתאים ביותר לפלטת גבינות, ועל כן תמיד כדאי לשמור על בקבוק זמין בקרבת מקום.

Sauternes Mouton Cadet Reserve 2010, Baron Philippe de Rothschild (Bordeaux, France) – 175 nis
יין סוטרן מפורסם בזכות התאמתו המוצלחת והקלאסית ביותר לגבינה כחולה (רוקפור). מי שטרם ניסה שילוב זה, יגלה עולם חדש של שילוב טעמים. היין גם מתאים לקינוחים מתובלים בקינמון, הל, דבש ופירות יבשים.

מידע על כל היינות והמוצרים שג'סי בודק מציע, תמצאו באתר
עקבו אחריו באינסטגרם: MARCELMARCANTOINE
טל. 052-3774493
[email protected]






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה