גפילטע שרימפס

 

מתכון גפילטע פיש פירות ים בקרם גזר. ניתן להגיש חם או קר.

חומרים ל- 4 סועדים:
200 גר' שרימפס מקולף
200 גר' טבעות קלמרי
200 גר' מולים ללא קונכייה
50 גר' שקדים קלויים טחונים
50 גר' שומן אווז
1 ביצה
2 שיני שום
1 ענף טרגון (רק עלים)
מלח
פלפל

חומרים לקרם גזר:
8 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לטבעות
2 שיני שום קצוצות
1 בצל בינוני קצוץ
50 גר' חמאה
1/2 מיכל שמנת מתוקה (38%)
1/2 ליטר מים (2 כוסות מים)
מלח
פלפל
1/4 כפית אגוז מוסקט

אופן הכנת הקציצות:
מעבירים את כל המרכיבים לתוך מעבד מזון ולוחצים על כפתור ה- pulse על מנת לקבל טחינה גסה.
יוצרים מהעיסה קציצות בגודל כדור פינג פונג ומכניסים למקרר למשך שעה.

אופן הכנת הקרם:
בסיר רחב ונמוך ממיסים את החמאה ומזהיבים בה את הבצל, השום והגזר. מוסיפים את התבלינים והמים, ומבשלים עד ריכוך הגזר.
כאשר הגזר מתרכך, טוחנים את המרכיבים בעזרת טוחן יד עד קבלת מרקם רוטב חלק.
מוסיפים את השמנת.
מביאים לרתיחה.
 מכניסים את קציצות פירות הים ומסדרים בתוך הרוטב.
 מנמיכים את האש ומכסים.
כעבור 10 דקות הופכים את הקציצות ומבשלים את צידן השני, ושוב מכסים למשך 10 דקות נוספות.

הערה: סניפי רשת טיב טעם מאפשרים לטחון פירות ים בסניפים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה