גרבלקס

החומרים1 פילה סלמון (1.5-1 ק"ג)800 גרם סוכר600 גרם מלח גסחצי כוס ברנדי/וויסקיחצי חבילת שמירחופן גרגירי כוסברה2 כפות פלפל שחור גרוסאופן ההכנהמערבבים את החומרים היבשים. מפזרים על מגש 1/2 מהכמות, מניחים את הדג עם העור כלפי מטה על התערובת.שופכים את הברנדי על הדג ואת יתרת התערובת, מפזרים את השמיר מעל התערובת, אוטמים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-18-24 שעות. שוטפים במעט מים, מורידים את העור ופורסים לפרוסות דקיקות. (נשמר עד 5 ימים בקירור).אופציות לסנדוויץ'1. חמאה, גרבלקס, עירית קצוצה, קצת לימון, עלי בייבי שטופים. 2. מיונז מתובל בלימון ושום, גרבלקס, צלפים.3. גבינת שמנת מעורבבת עם שמיר קצוץ, גרבלקס, ביצה קשה.

החומרים
1 פילה סלמון (1.5-1 ק"ג)
800 גרם סוכר
600 גרם מלח גס
חצי כוס ברנדי/וויסקי
חצי חבילת שמיר
חופן גרגירי כוסברה
2 כפות פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
מערבבים את החומרים היבשים. מפזרים על מגש 1/2 מהכמות, מניחים את הדג עם העור כלפי מטה על התערובת.


שופכים את הברנדי על הדג ואת יתרת התערובת, מפזרים את השמיר מעל התערובת, אוטמים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-18-24 שעות.

שוטפים במעט מים, מורידים את העור ופורסים לפרוסות דקיקות. (נשמר עד 5 ימים בקירור).

אופציות לסנדוויץ'
1. חמאה, גרבלקס, עירית קצוצה, קצת לימון, עלי בייבי שטופים.
2. מיונז מתובל בלימון ושום, גרבלקס, צלפים.
3. גבינת שמנת מעורבבת עם שמיר קצוץ, גרבלקס, ביצה קשה.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר