דג בגריל על סלט עדשים ושעועית טורקית

חומרים2 דגים לבנים מפולטים (מוסר, דניס, בס…)כוס עדשים (אחרי לילה מושרים במים)150 גר שעועית טורקית או רגילה נקיה וחתוחה בקצוותכוס תרד טרי קצוץ גס2 כפות פטרוזיליה קצוצה1 כף כוסברה3 גבעולי טימין קצוציםשמן זית מלח ופלפללסלטאת העדשים שמים בסיר עם הרבה מים, מביאים לחתיחה וסוגרים את האש. אחרי חמש דקות, מסננים ומקררים במי קרח או תחת מים קרים. את השעועית, זורקים למים רותחים עם מלח לשתי דקות ומקררים במי קרח.בקערת עירבוב, מערבבים את העדשים, השעועית, התרד ועשבי התיבול, מוסיפים כף שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.מניחים בצד (לפני ההגשה יש לחמם במחבת).את הדג מושחים בשמן זית, מלח ופלפל ומניחים על מחבת גריל רותח על הצד עם העור לארבע דקות, הופכים את הדג בעדינות לשתי דקות נוספות ומניחים על סלט העדשים.

חומרים
2 דגים לבנים מפולטים (מוסר, דניס, בס…)
כוס עדשים (אחרי לילה מושרים במים)
150 גר שעועית טורקית או רגילה נקיה וחתוחה בקצוות
כוס תרד טרי קצוץ גס
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה
3 גבעולי טימין קצוצים
שמן זית
מלח ופלפל

לסלט
את העדשים שמים בסיר עם הרבה מים, מביאים לחתיחה וסוגרים את האש. אחרי חמש דקות, מסננים ומקררים במי קרח או תחת מים קרים. את השעועית, זורקים למים רותחים עם מלח לשתי דקות ומקררים במי קרח.

בקערת עירבוב, מערבבים את העדשים, השעועית, התרד ועשבי התיבול, מוסיפים כף שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

מניחים בצד (לפני ההגשה יש לחמם במחבת).

את הדג מושחים בשמן זית, מלח ופלפל ומניחים על מחבת גריל רותח על הצד עם העור לארבע דקות, הופכים את הדג בעדינות לשתי דקות נוספות ומניחים על סלט העדשים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר