דג ברוטב עגבניות חריף וטחינה

 

הטחינה מקפיצה את הרוטב בכמה דרגות, מעדנת את החריפות שלו, והופכת את המנה לטעימה עוד יותר

חומרים:
8 נתחי דג טרי, במשקל של כ-200 גרם כל אחד (מוסר,פרידה,לוקוס)
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל

חומרים לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
3 פלפל שאטה חתוך גס
1 קופסת עגבניות שלמות משומרות (800 גרם), או 1 ק"ג עגבניות תמר קלופות
1 כף רסק עגבניות
מיץ מחצי לימון
1 כפית סוכר
מלח
פלפל לבן
כוס וחצי טחינה מוכנה

אופן ההכנה:
להכנת הרוטב:
מרסקים את העגבניוןת.
מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל במשך כדקה.
מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.
מוסיפים את החומרים הנותרים ומבשלים כחצי שעה, עד לקבלת רוטב סמיך.

להכנת הדגים:
מתבלים את נתחי הדג במלח ובפלפל שחור.
מחממים במחבת רחבה את שמן הזית, ומטגנים את נתחי הדג כדקה מכל צד.
מעבירים לנייר סופג.
יוצקים למחבת הטיגון את רוטב העגבניות, ומביאים לרתיחה.
מוסיפים לרוטב את הדגים המטוגנים, וממשיכים לבשל כחמש דקות.
מניחים כל דג בצלחת הגשה, יוצקים את הרוטב, ומוסיפים 2-3 כפות טחינה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה