דואט חזה מולרד עם חזה עופיונים

 

ל- 5 סועדים

חומרים:
500 גרם חזה מולרד
5 יח' חזה עופיון
100 סמ"ק ליקר רימונים
כפית ג'ינג'ר טרי טחון
700 גרם ארטישוק ירושלמי
50 גרם מחמאה
400 גרם אספרגוס טרי
1 כף שמן
1 כוס גרגרי רימונים
2 כפות סוכר
1 כפית מיץ לימון
1 כוס מים
1 כף קורנפלור
2 כפות לימונית קצוצה
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
חותכים את החזה המולרד לנתחונים.
משרים את חזה העופיונים בליקר הרימונים והג'ינג'ר.
מקלפים את ארטישוק הירושלמי, חותכים אותו לקוביות ומבשלים עד לריכוך.
משאירים מעט מים, מוסיפים את המחמאה, המלח והפלפל, וטוחנים את המסה עד לקבלת פירה.
בסיר נפרד מבשלים בחום נמוך את גרגרי הרימונים עם הסוכר והמיץ לימון, עד לקבלת קונפיטורה.
מוסיפים 1/2 כוס מים ומרתיחים כ-5 דקות. 
מסמיכים את הנוזל עם בלילה של 1/2 כוס מים קרים והקורנפלור, ומוסיפים את הלימונית הקצוצה.
צולים בתנור בחום של 180 מעלות כ-30 דקות את חזה העופיונים.
במחבת מקפיצים את חזה המולרד במעט שמן עם מעט מלח ופלפל.
חותכים את האספרגוס לרצועות באורך של 5 ס"מ, ומבשלים בישול קצר.

הגשה:
מניחים במרכז הצלחת את פירה הארטישוק, עליו מניחים את חזה העופיון, ועליו את חזה המולרד.
מסביב מפזרים את האספרגוס, ובוזקים את הרוטב מסביב למנה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה