מצרכים:
לדג:
2 דניס טרי במשקל 400 גר' כל אחד
2 ענפי רוזמרין
2 ענפי טימין
1 לימון
6 שיני שום גדולות
שמן זית, מלח ופלפל
לירקות שורש צלויים:
6 ארטישוק ירושלמי
3 גזרים
1 זוקיני גדול
2 בצל ירוק
10 שיני שום
2 עגבניות תמר
צרור עלי תרד טרי
1 כרישה
שמן זית, מלח ופלפל
אופן ההכנה:
הכנת הדג:
לחרוץ את הדג לאורכו משני צדדיו.
לעטוף בשמן זית ולתבל במלח פלפל.
לבטן הדג מכניסים ענף רוזמרין, ענף טימין, שלושה פלחי לימון, שלוש שיני שום ומעט שמן זית, מלח ופלפל.
אופים בתבנית עם נייר אפייה בחום של כ- 180 מעלות למשך כ- 18 עד 20 דקות.
ירקות שורש צלויים במחבת:
לחתוך את הירקות לצורת הגשה.
בסיר גדול עם הרבה מים ומעט מלח, אפשר גם מעט חמאה, לבשל את הגזר והארטישוק הירושלמי.
את הכרישה עם מעט שמן זית להכניס ל- 10 דקות לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
במחבת גדולה בוזקים שמן זית בנדיבות.
מוסיפים את הזוקיני ולאחר מכן את שיני השום.
על חום בינוני מוסיפים את שאר הירקות, כאשר הבצל הירוק והתרד נכנסים אחרונים דקה וחצי לפני ההורדה.
מומלץ להוסיף מעט אורגנו טרי וחומץ בלסמי ביציאה.
אופן ההגשה
על צלחת אובלית מניחים את הדג בצד, ולאורכו הירקות.
ממתכוני עכבר שף 2009