האיטלקייה של רונן בנצרת – אותנטית עם נגיעות מטבח ערבי

את המסעדה מנהלים יחד רוז'ה חליף שהגיע מתחום ההיי-טק ואחיו רונן לו יש ניסיון רב בתחום המסעדנות. צילום איריס לוי
את המסעדה מנהלים יחד רוז'ה חליף שהגיע מתחום ההיי-טק ואחיו רונן לו יש ניסיון רב בתחום המסעדנות. צילום איריס לוי

כשאנחנו מתכננים נסיעה צפונה, תמיד משתדלים לעצור ל"מנוחה" (ארוחה) בנצרת. אנחנו אוהבים מאוד את העיר, תושביה, רחובותיה, וטעמיה טובים לנו . אם הטיול  המשפחתי שלנו נופל על חג נוצרי או מוסלמי – רק הרווחנו . זוכים להכיר מנהגים  חדשים וטעימים. כשחושבים על אוכל בנצרת, בדרך כלל חושבים על אוכל ערבי, בשר על האש, חומוס, סלטים. אני ממש ממליצה לשנות את קו המחשבה, הזה ולשמוע על קו חדש ומרענן מאוד שניתן להכיר בנצרת. בשנים האחרונות נפתחות כאן מסעדות המשלבות את המסורת של המטבח הערבי עם מטבחים בינלאומיים, סוג של פיוז'ן – שילוב של טעמים מזרחיים עם מטבחים אחרים.

צילום איריס לוי
צילום איריס לוי

המסעדה הראשונה בנצרת שדוגלת במיקוד במטבח מקורי, נפתחה לפני חמש שנים: מסעדת רונן – מסעדה איטלקית המגישה אוכל איטלקי אותנטי, עם נגיעות מהמטבח הערבי. המסעדה ממוקמת על כביש מרכזי בנצרת – רחוב הגליל הארוך. ברגע שהדלתות נפתחות ונכנסים לחלל המסעדה, מרגישים  שעברנו למקום אחר. ממש לא נצרת, ואוירה איטלקית עם תמונות של אתרים מאיטליה על הקירות, מסכות מפסטיבל ונציה לצד תמונות של יקבים, ומוזיקה איטלקית ברקע. על בר המסעדה מונחות קופסאות של עגבניות מאיטליה, שמאוחר יותר התברר לי כי הן מיובאות על ידי צוות המסעדה לשימוש עצמי במסעדה וגם למכירה. כך גם קמח איטלקי, ארטישוק ועוד.

את המסעדה מנהלים יחד רוז'ה חליף, שהגיע מתחום ההיי-טק ומגדיר את עצמו כאיש ניהול ושיווק שממש לא נכנס למטבח, ואחיו רונן – בעל ניסיון רב בתחום המסעדנות, אוהב בישול ובשלן אמתי. הוא זה שהגיע עם התשוקה הגדולה לאוכל האיטלקי והדביק בה את אחיו, ויחד פתחו את המסעדה.

צילום איריס לוי
צילום איריס לוי

תחילת הדרך לא הייתה קלה, לדברי רוז'ה. לתושבי נצרת לא היה קל לקבל את המסעדה החדשה, שבאותה תקופה הייתה נטע זר בעיר. אבל עם הרבה דבקות במטרה ונאמנות מוחלטת לחומרי גלם איכותיים, היה ברור לאחים שיצליחו לפרוץ את המחסום. מראשית דרכם ביקשו שניהם לפנות לתושבי נצרת וגם לאורחים מבחוץ – לטיילים מהארץ וגם תיירים מחו"ל, שמגיעים לנצרת ורוצים לטעום קולינריה נוספת פרט למטבח ערבי. הייחוד של המסעדה הוא בשילוב הטוב שהצליחו ליצור בין המטבח האיטלקי הכפרי למטבח הערבי. בכל מנה ניתן להרגיש את הנגיעות הערביות באוכל, כמו תוספת תבלין, ירק מקומי ועוד. מתוספות ונגיעות אלה מתקבלות מנות טעימות ויצירתיות במיוחד, שגורמות לסועד להרהר 'איך לא חשבו על כך קודם'.

את הארוחה שלנו פתחנו במספר מנות ראשונות: ברוסקטה קלאסית – לחם פריך המועשר בשמן זית איכותי ועליו עגבניות בזיליקום ופרמזן (15 ₪) – מנה נחמדה ולא חזקה בטעמיה. סלט מעושנים –  תרד, חסות, מלפפון, עגבניות שרי, נבטים, בצל, רצועות בשר מעושן  מוקפץ ואגוזים. המנה מוגשת עם לחמנייה טעימה. זו מנה רעננה וטעימה, המהווה פתיחה טובה לארוחה. שילוב מעניין  של ירוקים, כולל תרד טרי. בסלט אפשר לחוש בשילוב המיוחד בין העולמות:   הבשר המעושן מהמטבח הערבי, עם הפרמג'ן האיטלקי (40 ₪ לסלט קטן, 60 ₪ לגדול).

צילום איריס לוי
צילום איריס לוי

סלט בולגרית –  גבינה בולגרית, חסה, מלפפון, עגבניות, בצל וזיתים שחורים. סלט רענן וטעים, הדומה בטעמיו לסלט המעושנים – הגרסה הטובה לצמחונים (35 ₪). מלנזאנה – מאפה חצילים בפרמג'ן. מאפה מעודן טעים ביותר. שתי פרוסות חציל, שביניהן יש פסטו מעניין ומוצרלה, המוגשות ברוטב עגבניות נהדר (38 ₪).

צילום איריס לוי
צילום איריס לוי

למנות עיקריות הזמנו קנלוני במילוי גבינות ברוטב פטריות – מנה עשירה וטעימה מאוד. מלאה בטעמים . התוספת של הכמהין במנה הקפיצה את טעמה גבוה (44 ₪). אסקלופ עוף פטריות ושמנת – חזה עוף ברוטב שמנת פטריות, מוגש עם תפוחי אדמה וירקות העונה כמו ברוקולי ועוד (65 ₪). מנה גדולה וטעימה, בה חזה העוף היה עסיסי מאוד, ותפוחי האדמה הגיעו כ"עוגות " קטנות ומיוחדות – אהבתי.

צילום איריס לוי
צילום איריס לוי

סטייק סלמון – מוגש על רוטב פסטו מיוחד  בתוספת אורז ריזוטו  (69 ₪). אנחנו ביקשנו כתוספת פירה תפוחי אדמה, שהגיע רך וטעים מאוד. גם מנה זו גדולה ונדיבה מאוד. נתח מכובד של סלמון עשוי בצורה מדויקת, שהוגש על רוטב תואם פסטו, אבל לא – רוטב ירוק טעים מאוד, עשוי מפטרוזיליה וצמחי תבלין נוספים מהמטבח הערבי, ששוב הדגיש את השילוב המעניין כל כך בין המטבח האיטלקי למקומי בנצרת.

צילום איריס לוי
צילום איריס לוי

הארוחה במסעדת רונן הייתה חוויה טובה של אירוח נעים וגם טעים. האמת, זו אחת הפעמים הראשונות שהתארחתי במסעדה איטלקית ולא טעמתי פיצה. המנות היו טעימות ונדיבות, והשילוב בין המטבח האיטלקי ונגיעות מהמטבח הנצרתי, היה לי טוב.

מסעדת רונן האיטלקית – הגליל 21 נצרת, 04-6466630. ב'-שבת: 10:00-23:00; א': 12:00-23:00

 

שף איריס לוי – קולינריה עילית במיטבה, 054-4944205, וגם בפייסבוק

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה