האם זה הזמן ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של תזונה צמחית?

סוזן בוורמן, מנהלת הדרכת תזונה גלובלית בחברת הרבלייף, מציגה מספר יתרונות בריאותיים של התזונה הצמחית שיכולים לשפר משמעותית את הבריאות. לקרוא ולשקול יישום

תזונה צמחית מתבססת על דגנים, ירקות ופירות, קטניות וזרעים, אגוזים, מוצרי חלב וביצים
תזונה צמחית מתבססת על דגנים, ירקות ופירות, קטניות וזרעים, אגוזים, מוצרי חלב וביצים

תזונה צמחית היא תזונה שאינה כוללת בשר לסוגיו השונים, עוף, דגים ומאכלי ים. תזונה צמחית מתבססת על דגנים, ירקות ופירות, קטניות וזרעים, אגוזים. לגבי מוצרי חלב וביצים – חלק מהצמחונים לא אוכלים.

איזון בין חלבון לשומן: הגדלת כמות החלבון הצמחי בתזונה עשויה לסייע בהורדת לחץ הדם. ההשפעה נובעת בחלקה מפני שחלבון מהחי מכיל מרכיבים נוספים, ביניהם שומן רווי. כדי לשמור על הבריאות חשוב להפחית בצריכת שומנים רוויים ולהגדיל את צריכת חומצות השומן הבלתי-רוויות. איזון דומה קיים לרוב במזון צמחי.

 שיפור ברמות הכולסטרול: חלק מהמזונות הבריאים המהווים חלק מתזונה צמחית, דוגמת אגוזים וקטניות, מספקים חומרים מזינים שעשויים לסייע בשיפור רמות הכולסטרול ,שעלולות להשפיע על בריאות כלי הדם. לכן ייתכן שלא יפתיע שתזונה צמחית קשורה לסיכון נמוך יותר למחלות לב וכלי דם, דוגמת מחלות לב כליליות.

ניהול המשקל ורמות הסוכר בדם: תזונה צמחית ממלאת תפקיד בניהול משקל ובשמירה על רמות הסוכר בדם. בהשוואה לתזונה המכילה בשר, תזונה צמחית קשורה לסיכון מופחת להשמנת יתר. אחת הסיבות לכך היא, שלרוב תזונה צמחית עשירה בסיבים תזונתיים. אלה מגדילים את נפח המזון במערכת העיכול, ויוצרים תחושת שובע לזמן ממושך יותר. כמו כן, סיבים עשויים להאט את ספיגת הסוכרים ולסייע בהפחתת כמות האינסולין שמשתחרר. לכן, באופן לא מפתיע, הסיכון לפתח סוכרת מסוג 2 נמוך באופן משמעותי בקרב צמחונים.

 תזונה צמחית יכולה לסייע לכדור הארץ: כנראה שמחסור תזונתי אינו נושא עליו חושבים ללא הפסקה. אבל עבור אנשים רבים באזורים מסוימים בעולם, גישה למזון עשויה להוות אתגר. לפי נתוני ארגון המזון והחקלאות של האו"ם, ייצור המזון בעולם יצטרך לעלות ב-70% כדי להזין את כל אוכלוסיית העולם עד 2050. כדי להשיג זאת, ייצור המזון יצטרך להכפיל את עצמו ולהתגבר על הגידול המהיר באוכלוסייה בתוספת הירידה לנפש בזמינות הקרקע, המים ומשאבי האנרגיה.

טביעת רגל פחמנית קטנה:  תעשיית המזון אחראית על למעלה מרבע מפליטת גזי החממה, שהחלק העיקרי בהם קשור בייצור מוצרים מן החי. תזונה מבוססת צמחים או תזונה צמחונית, מייצרת פליטה נמוכה יותר של גזי חממה דוגמת CO₂, מתאן ותחמוצת החנקן. לדוגמה, בשר בקר ובשר טלה עשויים לייצר פליטת גז חממה ברמה הגבוהה פי 250 לעומת קטניות, ו-20 מנות של ירקות יגרמו לפליטת גז חממה נמוכה יותר ממנה אחת של בשר בקר.

 הפחתת השימוש במים ובקרקע: לרוב, מזונות מהחי דורשים יותר משאבים דוגמת מים ואדמה בהשוואה למזון צמחי. פרות נחשבות לבעלי החיים הפחות יעילים, ואחריהם העופות. מעבר מתזונה מערבית לדפוס תזונה בר-קיימא דוגמת תזונה צמחונית או טבעונית[ עשוי להפחית את השימוש במים ב-50%, ואת השימוש באדמה חקלאית ופליטת גז החממה בלמעלה מ-70%.

 חברת הרבלייף אומרת כי היא מציעה מוצרים המופקים ממקור צמחי, כדוגמת אבקה להכנת שייק פורמולה 1 הזמינה בשמונה טעמים. כל מנה של אבקת שייק (250 מ"ל) מכילה כ-17 גרם חלבון סויה צמחי, יותר מ-20 ויטמינים ומינרלים, ואת כל החומרים המזינים שהגוף זקוק להם, מה שהופך אותו לתחליף ארוחה מאוזן המספק תחושת שובע למשך מספר שעות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה