ההכנות נשלמות לאשכול הזהב 2006 – האוסקר של היין הישראלי



ערב ההצדעה השנתי ליינות ישראל,יערך ב-5 לאפריל, במלון דויד אינטרקונטיננטל בת"א.
במסגרת הערב יוכרזו הזוכים בתחרות היינות השנתית "אשכול הזהב" 2006.
השנה יתקיים האירוע בסימן "יין ישראלי עם הפנים לעולם". בין אורחי הכבוד שר החקלאות זאב בוים, ונאוה ברק, נשיאת עמותת עלם.

בימים האחרונים ערכו 15 השופטים: מבקרי יין, שפים, אספני יין, ייננים ומביני דבר, את מבחני הטעימות ליינות המתמודדים בתחרות. הטעימות נערכו במסעדת "כרמלה בנחלה" בת"א.

"אשכול הזהב" הנה תחרות מקצועית ויוקרתית ליינות ישראל. השנה נשלחו לתחרות למעלה מ-200 יינות מ-50 יקבים ישראלים שמתמודדים על מדליה בקטגוריות השונות. את היינות טועמים באופן עיוור, פאנל השופטים. התחרות מלווה בפיקוח קפדני של עו"ד נחמן כהן צדק, וחיים שפיגל מחברת מלונות דן.

היינות הזוכים יפורסמו בערב אשכול הזהב ב– 5 לאפריל, כשבוע לפני הפסח. בתקופת החג נמכרים כ-40% מהתוצרת השנתית של יקבי ישראל. לכן, היינות הזוכים הינם בגדר המלצה חשובה ואמינה לקהל צרכני היין בארץ ובעולם.

כמדי שנה, כל הרווחים מערב "אשכול הזהב" יוקדשו למסעדת לילית – פרויקט יוזמה תעסוקתית של עמותת עלם. במסגרת אירועי אשכול הזהב מהשנים 2003-2005 נאספו למעלה מ-200,000 ₪ שנתרמו ע"י יקבי ישראל.
הרווחים השנה יוקדשו למסעדת לילית, וכן להדלקת נורות בפרויקט "דגל אורות התקוה" של עמותת עלם, שיושק למחרת – 6 לאפריל.

את ארוחת הגאלה יכינו השפים ארז קומרובסקי (לחם ארז), דניאל זך (כרמלה בנחלה), אייל לביא (פסטיס), עומר בן גל (לילית) וצחי בוקששתר (טעמים – ערוץ 1); שיבשלו בשיתוף הנערים של מסעדת לילית.
את הארוחה יארח שף אלפרד יבניסק, ממלון דוד אינטרקונטיננטל. ארוחת הגאלה תלווה במגוון רחב של יינות ישראלים נבחרים.

פרטים באתר www.sommelier.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה