היפוך מגמה ביצוא המזון: לאחר שלוש שנים של עליות נרשמה ירידה דולרית של 1.3% ביצוא המזון ברבע הראשון של השנה

היפוך מגמה ביצוא המזון. לאחר 3 שנים בהן גדל באופן מצטבר יצוא הענף ביותר מ- 50%; חלה ברבע הראשון של השנה ירידה דולרית של 1.3% ביצוא המזון, שהסתכם ב-175.8 מיליוני דולרים. כך מסר רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים ונשיא החברה המרכזית לייצור משקאות קלים (קוקה קולה).
הוא הוסיף, כי קיימת דאגה רבה בקרב יצרני הענף בשל גידול של 25.4% בגרעון המסחרי של תעשיית המזון (הפער בין היבוא ליצוא), שהגיע ברבע הראשון של השנה ל-139.8 מיליוני דולרים. יבוא המזון גדל ברבע הראשון של השנה ב-5.1% דולרית בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב-302 מיליוני דולרים.

בהתייחסו ליצוא המזון על פי תתי ענפים, ציין קוברובסקי כי ברבעון הראשון של 2006 נרשמה ירידה של כ-28% ביצוא הבשר והעופות לעומת התקופה המקבילה אשתקד, וזה הסתכם ב-10 מיליוני דולרים; יצוא הביסקויטים, וופלים ומוצרי קונדיטוריה ירד בכ-28% בהשוואה לרבע הראשון אשתקד והסתכם ב-7 מיליוני דולרים; יצוא תעשיית השוקולד ירד ב-25% והסתכם ב-2.7 מיליוני דולרים; יצוא המשקאות החריפים, הקלים וטבק ירד בכ-16% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-5.7 מיליוני דולרים.
מנגד, יצוא הפירות והירקות המעובדים גדל ברבע הראשון של השנה בכ-12% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-54.8 מיליוני דולרים; יצוא מוצרי החלב והגלידה גדל ב-4.2% לעומת הרבע הראשון אשתקד והסתכם ב-7.5 מיליוני דולרים; יצוא המצות גדל ב-25.4% והסתכם 8.9 מיליוני דולרים.

מבדיקת יצוא המזון לפי יעדים גיאוגרפיים עולה כי ברבע הראשון של השנה ירד יצוא המזון מישראל לאיחוד האירופי ב-7.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב-75.7 מיליוני דולרים. הירידה העיקרית ביצוא – 23%, נרשמה לאנגליה, כאשר היצוא הסתכם ב-10 מיליוני דולרים; יצוא המזון לצרפת ירד ב-20% והסתכם ב-11 מיליוני דולרים; יצוא המזון לבלגיה ירד ברבע הראשון של השנה ב-6.5% והסתכם ב-8.6 מיליוני דולרים; ואילו יצוא המזון להולנד ירד ב-5.2% והסתכם ב-14.6 מיליוני דולרים.
לעומת זאת. יצוא המזון לארה"ב גדל ברבע הראשון של השנה ב-4.9%והסתכם ב-25.9 מיליוני דולרים.








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה