המטבח המולקולרי מגיע לבית הספר בישולים

בעשור האחרון עלה הבישול המולקולרי לכותרות, וכיום שפים שונים נחשפים להבנת התהליכים הכימיים והפיזיקליים במטבח, ומתנסים באפשרויות החדשות הגלומות בעולם זה כדי להעניק לסועדים חוויה שונה ומפתיעה. הגסטרונומיה המולקולרית הביאה טכניקות בישול חדשות ומרקמים מפתיעים, והיא ממשיכה לחדש בשפע פיתוחים ושכלולים.

עתה פותח "בישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה", את הקורס המקצועי הראשון בארץ ליסודות הגסטרונומיה המולקולרית.
הקורס מיועד לשפים, טבחים, קונדיטורים ובוגרי בית הספר המעוניינים לקבל כלים ולפתח שליטה ביסודות הבישול המולקולרי, ולהתמצא בהתפתחויות החדשניות ביותר בתחום.

הקורס, ובו 10 מפגשים, מבוסס על הרצאות והדגמות המלוות בהתנסות אישית פרטנית. בין התכנים שיועברו במהלכו: מבוא לגסטרונומיה מולקולרית, הציוד הייחודי והשימוש בו, יצירת מרקמים באמצעות חומרים שונים והשפעתם על הטעם, הכנת אמולסיות וקצפים, בישול בוואקום ובטמפרטורות נמוכות, פיתוח מתכונים אישיים.

את הקורס, שייפתח ב-6 בדצמבר, יעביר השף והמומחה לגסטרונומיה מולקולרית תומר ניב – בעל תואר ראשון בקולינריה מטעם ווסטמיניסטר קינגס קולג', וניסיון עשיר במסעדות מובילות בלונדון. בין היתר עבד במשך שנה במסעדת The Fat Duck לצדו של השף הסטון בלומנטל.

בישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה
רח' הזרם 10 תל אביב
טל. 03-6819141
http://www.bishulim-school.com 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה