המטבח התימני

סוּ לארקי יצאה לחקור את המטבח התימני על אזוריו השונים, וחזרה עם ספר זה ובו מנות יומיומיות לצד מנות המיועדות לחגים ולאירועים משפחתיים כמו ברית מילה, חינה וחתונה

המטבח התימני 
סו לארקי
עריכה קולינרית: אלה קומר
צילום: דניאל לילה
הוצאת מודן
המחיר: 98 ₪

סוּ לארקי יצאה לחקור את המטבח התימני על אזוריו השונים, וחזרה עם ספר זה ובו מנות יומיומיות לצד מנות המיועדות לחגים ולאירועים משפחתיים כמו ברית מילה, חינה וחתונה; מרקי בשר המתבשלים שעות (ויש כאלה עם בישול קצר), לצד מנות קלויות של גרעינים; לחמים ומיני בצק כמו מלאווח וג'חנון, לצד מנות מוכרות פחות כמו הכֻּבַּאנה על גרסאותיה הרבות. הכול מתובל בחוואייג', עם קצת סחוג או חילבה.

המטבח התימני מוכיח כי אפשר לשמור על המסורת ועם זאת להתחדש, להנחיל מאכלים שעברו מדור לדור ולהשתמש באמצעים מודרניים לבישולם.

סוּ לארקי עלתה לארץ בשנות ה- 70 משיקאגו וחיה בירושלים, ספרה 'לחם טרי',  יצא לאור במודן, והיה רב מכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר