הר חרמון 2011 – תחי המהפכה

לפני כמה ימים צלצל שליח אצלי בבית, ובידו מארז של יינות מיקבי רמת הגולן. ביקשתי ממנו להיכנס ולהשאיר את החבילה על השולחן בסלון, כי בדיוק שטפתי כלים. שף אלון גונן
הוא הניח את החבילה ואמר לי: "תגיד, מה זה כל היינות האלה על השולחן? את כל זה אתה צריך לטעום?". חייכתי ואמרתי "כן".
"ומה אתה הבאת לי?" שאלתי אותו. "לא יודע", הוא ענה. "נו, אז תפתח את החבילה".
הבקבוק הראשון שהוא שלף היה הר חרמון אדום 2011, והוא אמר ככה: "וואלה, את היין הזה אני מכיר. בכל פעם שאנחנו עושים על האש עם החברים זה היין שמככב".
"חחח", הייתה תגובתי, ובלי לחשוב הרבה אמרתי לו "שב". הוצאתי כוסות יין, פתחתי את הבקבוק ומזגתי. "בוא נטעם", אמרתי לו.

אחרי שטעמנו ואחרי שהוא הלך, חייכתי לעצמי והסתכלתי על שאר היינות שהיו על השולחן.
להלן רשמיי, ואני מזהיר מראש: רבים לא יאהבו את מה שאני כותב. מצטער. כל היינות בכתבה הם כאלה שמתאימים לברביקיו ישראלי.
הברביקיו יכול להיות מתוחכם עם פילה בקר, או ברביקיו של פרגיות ונקניקיות.
המחיר של יין הר חרמון הוא מהשפויים ביותר שיש על המדף – טווח מחירים 37.99 ₪ עד 46.29 ₪ (נתוני PRICEZ).
היינות הנ"ל צריכים להיות מתומחרים לצרכן במחיר של הר חרמון, ואם אני מתחשב בכמויות שמייצרים היקבים הקטנים, אז לא יקרים יותר מאשר ב-20 ₪, גג 25 ₪ מהר חרמון 2011 .
המהפכה צריכה להתחיל איפה שהוא. לא היקבים יעשו אותה, אלא הצרכן. תחי המהפכה.

יקבי רמת הגולן ירדן הר חרמון 2011
בלנד בורדו קלאסי (מרלו, קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מלבק ופטי וורדו).
ריחות טובים של פירות צעירים (דובדבנים לבנים, פטל ושזיף בוסרי) . טעמי פירות מתקתקים עם אפטר טייסט מאוד מעניין, שטומן בחובו מעט עשבי תיבול טריים.
יין שאפשר לסמוך עליו בכל ארוחה קלילה.

יקבי רקנאטי יסמין אדום
בלנד של קברנה סוביניון ומרלו.
יין צעיר בעל עושר של טעמי פירות, עפיצות מינורית וריחות טובים.
יין קליל ומשמח שמתאים לארוחות קלות וברביקיו.

יקבי דלתון D זינפנדל 2009
זן שמתפתח יפה בארץ. ריחות טובים של פרחים עם מעט וניל, טעמים ריבתיים של אוכמניות עם עפיצות נעימה.
בשר טחון מתובל בסגנון סנייה ילך טוב עם היין הזה.

טפרברג 1870 טרה מרלו 2008
צבע שחור אטום ובוהק. ריחות טובים של ריבה עם מעט טוסט קלוי. טעמי שזיף שחור בשל מאוד. חמיצות טובה שמרגיעה את הטעם הריבתי. אפטר טייסט שממלא את הפה באין ספור טעמים טובים.
בשרים בסגנון אנטרקוט או סינטה על האש הם שילוב מנצח עם היין הזה.

בן חיים טרדישן קברנה סוביניון 2008
צבע אדום כתום בוהק. ריחות של פירות יער חמצמצים. יין קליל מעט ומחניף, מאוזן מאוד. אפטר טייסט שמעלה טעמי עישון קל עם מעט קרמל.
יין חביב ביותר.

גבעות הרודיון מחול הכרמים 2009
ריחות טובים של פירות בשלים עם רמז לעשבי תיבול ומעט אספרסו. צבע אדום בוהק, טעמי פירות אדומים עם חמיצות מאוזנת מאוד, עפיצות גבוהה ואפטר טייסט מינורי.
יין שאוהב להתפתח בכוס לאט לאט, ומפתיע בכל טעימה מחדש.
גם פה נתחים של בשר צלוי לצידו רק יעשו לו טוב.

לוריא רוסו 2007
צבע אדום חזק עם שוליים כתומים. בערבול היין מעט מרוכז ובוצי. ריחות טובים של פרי אדום צעיר ושזיף בשל. בקצוות מריחים אדמה ולחם קלוי.
בטעימה יש תחושה שהאלכוהול משתלט על הפה ולא מאפשר לטעמים לפרוץ החוצה. רק לאחר דקות רבות בכוס טעמי הפרי משתחררים, אולם רק לפרק זמן קצר. היין מתאים מאוד לאסאדו.

מונד מרלו 2007
צבע סגלגל נעים למראה, ריחות של פטל ודובדבן בשל, מעט תבלין ציפורן מורגש ומעט ריח מרתף.
בטעימה הפה מתמלא בטעמי שוקולד ופירות בשלים.אפטר טייסט משובח.
בשר מעושן לצד היין, וזו חגיגה אמיתית.

נעמן קברנה סוביניון 2008רמי נעמן, יקב נעמן
צבע סגול בוהק, ריחות של ריבות שחורות ואדומות ומעט עשבי תיבול בסגנון טימין רוזמרין.
בטעימה היין משחרר המון אלכוהול, והפרי לא ממש בוקע ממנו. החמיצות מאוזנת, וטעמי העץ שהורגשו ביין נעימים ולא משתלטים.
יין שיתאים לנקניקיות צ'וריסוס.

אלונה קברנה סוביניון 2008
צבע אדום בוהק וצלול,ריחות טובים של פרי בשל. בטעימה הפרי לא פורץ, ומה שיש נשאר לזמן מאוד קצר בפה.
הדבר שמרתק ביין הזה הם ריחות האדמה וטעמו של העץ.
שתו אותו בארוחת בשרים קרים ונקניקיות מבושלות עם כרוב כבוש

מרגלית קברנה פרנק 2009
צבע אדום שחור, ריחות מעט ירוקים לצד עור וטחב. בטעימה המון פרי בשל מתוק נוטה לריבה,
עפיצות נעימה ואפטר טייסט מתוק. יש תחושה שהיין מאוד מורכב ומתחכם ורוצה להתיישן עוד ועוד, אבל לדעתי הסיכון לא שווה, וכדאי לשתות עכשיו.
פילה בקר על האש יעדן את היין.

אמפורה מרלו ברברה 2006
צבע אדום שחור עם שוליים בוהקים. ריחות טובים ודומיננטיים של פירות אדומים ושחורים, בעיקר פטל בשל. בערבול הכוס יוצאים גם ריחות עשן ושוקולד מריר דחוס.
בטעימה הפרי לא דומיננטי, ודווקא הייתי נותן את הדעת בריחות הטובים.
מתאים לצד עופות בגריל עם טעמי עשבי תיבול.

צרעה שורש 2009
צבע אדום שחור ארגמני אטום. ריחות של פירות שחורים בשלים נוטים לריבתיים.
בטעימה הפה מתמלא בטעמי פרי טובים נקיים ולעיסים. העץ העניק טעמי טוסט קלים שעוזרים לפרי להישאר דומיננטי בפה, החמיצות מאוזנת.
יין עם חגיגה של טעמים בפה.

כהנוב מרלו סדרת בילויים 2009
צבע אדום נוטה לשחור כמעט אטום. ריחות של פירות יער בשלים מאוד.
בטעימה הפה מתמלא בטעמי ריבת שזיף ואוכמניות. עפיצות טובה ממלאת את הפה, ומאפשרת מעט איזון לטעמים המתוקים. אפטר טייסט מעט צורב.
טעמי החבית נמצאים בשוליים בלבד, ויש אזכור לעשבי תיבול טריים ומעט אניס.
היין צריך לידו שוק כבש עסיסית.

תבור הר קברנה סוביניון 2010
צבע אדום ארגמני כמעט אטום. ריח טוב של פרי שחור ומעט רוזמרין.
טעמי פרי אדום צעיר עם אפטר טייסט מעט ריבתי. יין קליל וחביב.
לחובבי הפרגיות היין הזה יעשה טוב.

כרמל הסדרה האזורית קברנה סוביניון שיראז גליל עליון
צבע אדום ארגמני. ריחות של דובדבן ופטל בשל, שוקולד מריר ותבלינים טחונים.
בטעימה היין מאוד מאוזן ובעל חמיצות נפלאה, המשתלבת טוב עם מתיקות הפרי. אפטר טייסט משובח.
מתאים עם רוסטביף של אנטרקוט שומני או צלעות טלה.

כרמי יוסף ברבדו קברנה סוביניון 2009
צבע היין אדום בוהק ועמוק. ריחות של פירות שחורים דחוסים, ריבתיים ומפתים.
בטעימה היין מעט אנמי ולא מצליח להשתלב עם הריח הנפלא שקיים בו.
אפטר טייסט מעט מריר והעפיצות שבו, דורשים סטייקים עסיסיים ושומניים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה