השנה ייקטפו בארץ 3,500 טון דובדבן

עונת קטיף הדובדבנים החלה, ובכל הארץ צפויים להיקטף העונה מעל 3,500 טון דובדבנים, מהם 2,500 בגולן (מגזר יהודי ודרוזי), בגליל העליון- כ-450 טון, ובאזור ירושלים- 600 טון.

למרות נזקי מלחמת לבנון השנייה למטעי הדובדבן, יש עליה של 100% ביבול הדובדבנים השנה במטולה, וזאת בשל החורף הקר במיוחד, וכמויות קור שנמשכו לאורך תקופת הסתיו והאביב.

הדובדבן השנה יותר איכותי ויותר נגיש, והחל מהחודש יהיה גם זול יותר לצרכן עקב שנה פורייה במיוחד לענף בכל הארץ. אם עד כה עמד המחיר הסיטונאי לחקלאי על 50 ₪ לק"ג, החל מהחודש יורד המחיר עד ל- 15 ₪ לק"ג, דבר היוצר בעיית רווחיות למגדלים.

מטעי דובדבן רבים נפגעו במהלך מלחמת לבנון השנייה. מכניסת הטנקים לאזור לבנון ומשריפות שגרמו הטילים. מטעים אלו עדיין לא שוקמו. כי רוב פיצויי המלחמה שולמו לחקלאים, אך ישנם עדיין חקלאים שהפיצויים לא הועברו אליהם.

ברמת הגולן רק החלה עונת הקטיף, הצפויה להסתיים בתחילת אוגוסט. ברמת הגולן צפויה עליה של כ- 10% בכמות יבול הדובדבן השנה.

בקיבוץ מרום גולן, עם 85 דונם מטעי דובדבן, צופים כי השנה תהיה עליה של 10% ביבול פרי הדובדבן בכל מטעי הגולן כתוצאה מתנאי הגידול – מנות הקור הגבוהות, חורף קר במיוחד וכי אלו הסיבות העיקריות שאיכות הדובדבן תהיה גם גבוהה יותר השנה.

המדינות המובילות בגידול דובדבן הן איטליה, צרפת ואזור אורגון בארה"ב. בישראל היבולים גבוהים יותר מאירופה כמעט בטון בשל המיקרו אקלים.
פילוח השוק בזנים בישראל: בורלא- 23%, צ'ינוק- 5%, רנייר- 25%, בינג-21%, ואן- 1%, סטלה-4%, הידל פינדל- 7%,סאם- 1%, אחרים- 5%.
הענף מתאפיין במגוון זנים רחב מאד וגידול בכ- 40 יישובים בארץ. כ- 75% מיבול הדובדבנים בארץ גדל בגליל ובגולן. היקף ענף הדובדבן בשוק במחיר לצרכן הסופי הוא כ- 40 מיליון ₪ בשנה.

הדובדבן, מאחר והוא פרי אדום, הינו בעל ערכים תזונתיים רבים וחיוניים כמו: תועלת לראייה, לכולסטרול הטוב, מטיב ומווסת את מערכת העיכול, עוזר מאד במקרה של הרדמות ידיים ורגליים, ובעל ערך קלורי נמוך.
במרום גולן מתקיימים סיורי טרקטורונים וסוסים לאזור מטעי הדובדבן.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה