השנה קיטון של 10% ביבול הדובדבנים

11/05/2008
השנה צפוי קיטון בכמות יבול הדובדבן בכל הארץ בכ- 10%, כאשר בכל הארץ צפויים להיקטף כ- 3,000 טון דובדבנים בלבד; מהם 2,400 בגולן (מגזר יהודי ודרוזי), בגליל העליון כ- 350 טון דובדבן, ובאזור ירושלים כ- 250 טון.
כך אומר אלקנה בן ישר, מנכ"ל מו"פ (מחקר ופיתוח) צפון, המציין כי עונת קטיף הדובדבן הוקדמה בשבועיים עקב עצירת הגשמים והטמפרטורות הגבוהות בתחילת האביב, ולכן גם תסתיים מוקדם מהרגיל.

למרות זאת, פרי הדובדבן השנה יהיה מתוק, גדול ואיכותי יותר, וזאת בשל מנות קור טובות בעונת החורף, ודילול טבעי של הפרי המאפשר לפרי לגדול ולעלות ברמת הסוכר.

העונה יחל השיווק הראשוני בכמות קטנה של שני זני דובדבנים אדומים ומתוקים: "מיני רויאל " ו"דון רויאל", שאוקלמו על ידי מו"פ צפון במטעי הגליל והגולן, הזנים החדשים מתוקים יותר, ולכן עונים לצרכי הקהל מאחר ובתחילת העונה מבשילים הזנים הפחות מתוקים.
הזנים החדשים ישווקו השנה בכמות מוגבלת וניסיונית.
העונה יימשך שיווקם של זני דובדבנים שאוקלמו לאחרונה, כמו זן ה"סוויטהרט".

מו"פ צפון עוסק לאורך השנה במחקרים הכוללים אקלומם של זני דובדבן חדשים, ייעול העבודה, הדברה משולבת, איכות, טעם וגודל הפרי. רוב זני הדובדבן המאוקלמים מישראל הגיעו מקנדה, וזנים נוספים הנמצאים באקלום הם סימפוני, סנברסט וסמבה – זנים גדולים ביותר, המאוקלמים בשלב זה רק במטעים בצפון הגולן.

עונת קטיף הדובדבן החלה השבוע במטולה, במרום הגליל ובמרכז הגולן עם זן הבורלא המקדים, ובשבועות הקרובים תחל בצפון הגולן. עונת קטיף הדובדבן תסתיים באמצע חודש יוני, כאמור – שבועיים מוקדם מהרגיל עקב מזג האוויר החם.

פילוח השוק בזנים בישראל: בורלא – 23%, צ'ינוק- 6%, רנייר – 18%, בינג- 30%, ואן – 3%, סטלה – 4%, הידל פינדל – 7%, סאם – 3%, אחרים- 5%.
הענף מתאפיין במגוון זנים רחב מאד, וגדל בכ- 40 יישובים בארץ. כ- 85% מיבול הדובדבנים מגיעים מהגליל והגולן. היקף ענף הדובדבן הוא כ- 60 מיליון ₪ בשנה.

לפרי הדובדבן ערכים תזונתיים רבים וחיוניים: תועלת לראייה, לכולסטרול הטוב, מטיב ומווסת את מערכת העיכול, עוזר במקרה של הרדמות ידיים ורגליים, ובעל ערך קלורי נמוך.

ב- 8 ביולי יקיים מו"פ צפון יום פתוח במטעים בחוות מתתיהו, סמוך לברעם, בו יוצגו המחקרים הפירות והזנים החדשים ועוד. האירוע יהיה פתוח לקהל הרחב ללא תשלום.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה