וילה וילהלמה היישר מהחבית

נראה כי חביות הן שמו השני של היקב, שכן יקב וילה וילהלמה מייצר יינות אדומים המתיישנים זמן ארוך בחביות עץ אלון, ושם צוברים טעמים. לגישה זאת של התיישנות ארוכה בחבית אין קונצנזוס בין ייננים, ולכן היה מעניין להגיע לטעימה

יום שישי שעבר היה שטוף שמש, וחובבי יין בכלל ושוחרי יינות יקב וילהלמה בפרט, זרמו אל בית היקב במושב בני עטרות המשרה אווירה של פעם בסגנונו הטמפלרי.

מוטי גולדמן הבעלים, ועמירם סורסקי היינן הוותיק, הזמינו הפעם לטעימת חביות השוואתית של יין הקברנה סוביניון שלהם.
נראה כי חביות הן שמו השני של היקב, שכן יקב וילה וילהלמה מייצר יינות אדומים המתיישנים זמן ארוך בחביות עץ אלון, ושם צוברים טעמים. לגישה זאת של התיישנות ארוכה בחבית אין קונצנזוס בין ייננים, ולכן היה מעניין להגיע לטעימה.

סורסקי אומר כי השהייה הארוכה בחביות יוצרת ליינן אתגר מקצועי: יצירת איזון בין ארומות הענבים, טעם החבית, היושן והבוקה. ומוטי גולדמן מוסיף כי היין נבנה בתהליך ייחודי וארוך, והופך ליין מורכב ואלגנטי, מאוזן ומלא, עם פוטנציאל יישון בבקבוק לשנים רבות,
"זו תוצאה של 50 שנות הניסיון של היינן עמרם סורסקי", מציין גולדמן. "באירוע זה אנו מציגים את חביות היקב לטעימה על ציר הזמן, ומאפשרים להתרשם מהתהליך שעבר, עובר ויעבור היין בחביות. תאריכי הבקבוק העתידיים אינם סופיים והינם הערכת היינן כרגע, המועד הסופי יקבע בעתיד לפי טעימות היין".

קברנה סוביניון 2008 – דמיג'אן זכוכית
כרם בן זמרה – אדמת בזלת, נבצר ב- 6 אוקטובר 2008.
טעימת החביות התחילה דווקא ביין שטרם ראה חבית, ועובר תהליכי שקיעת משקעים לפני כניסתו לחבית למשך השנתיים שלוש הבאות
צפי של התחלת ביקבוק באמצע 2011, התחלת מכירה ב- 2012.
14,000 בקבוקים יבוקבקו משנה זו.
יין צעיר מאוד, הרבה פרי. נקודת בסיס ליינות הבוגרים ממנו.

קברנה סוביניון 2007
כרם בן זמרה – אדמת גיר, נבצר ב- 2 אוקטובר 2007.
בעת הטעימה נמצא היין 9 חודשים בחבית, ממרץ 2008, וכ- 12,000 בקבוקים יבוקבקו בשלושה מועדים: דצמבר 2009, ספטמבר 2010, ובתחילת 2011. הרבה סבלנות יש לאנשי היקב, והטעימה הוכיחה כאן גם השפעת חבית וגם הבדל בין סוגי הקרקע – גיר של ה- 2007 לעומת בזלת של 2008. היין צובר טעמים שונים עם הזמן. כאן כבר יש השפעת החבית, אך היין עדיין צעיר והזמן בחבית ימשיך להיטיב איתו.

קברנה סוביניון 2006
כרם בן זמרה – שוב אדמת בזלת, נבצר ב- 28 בספטמבר 2006.
היין נמצא מזה 21 חודשים בחבית ויבוקבק (10,000 בקבוקים) בשלושה מועדים: 
פברואר 2009, ספטמבר 2009, ובתחילת 2010.
היין הטעים ביותר לי בהשוואה זאת. בהחלט מתאים לביקבוק שיתחיל בעוד פחות מחודשיים.

קברנה סוביניון 2005
כרם בן זמרה – אדמתגיר. נבצר ב- 23 בספטמבר 2005
נמצא מזה 35 חודשים בחביות. החבית הראשונה הוחלפה לפני 8 חודשים
היין בוקבק בשלושה מועדים: יולי 2007 – 20 חודשי חבית, מאי 2008 – 30 חודשי חבית, והשלישי יתבצע בתחילת 2009 אחרי 38 חודשי חבית.

אני מכיר לפחות מקצוען יין אחד שיתחלחל משהיית יין ארוכה כל כך בחבית, אך אם יקב צריך למצוא לעצמו ייחוד, מן הסתם זה המאפיין של יקב וילה וילהלמה, ואני מוכרח לציין כי מתגובותיהם הנלהבות של אורחי הטעימה, או לפחות קבוצה אחת מהם שהגיעו יחד ונאבקו על הזכות לקנות את יין המדוקברנה 2004  – בלנד נוסח מדוק של קברנה סוביניון 75 אחוז) ומרלו (25 אחוז) – שנמכר בכמות מצומצמת של בקבוק אחד בלבד למשתתף (195 ש"ח) – גולדמן וסורסקי יודעים מה הם עושים.

אחרי החביות טעמנו עוד מספר יינות של היקב, והפעם מבקבוקים:
קברנה סוביניון 2004, ממנו בוקבקו 900 בקבוקים והיין אזל.
היין שהה 18 חודש בחביות חדשות ומשומשות. הוא מלא באף ובפה בפירות יבשים ומתיקות, סיומת ארוכה. כמו שהישראלים אוהבים.
מדוקברנה 2005 – 20 חודשי חבית. יין הדגל של היקב שזכה בשלוש מדליות בינלאומיות.  1,200 בקבוקים – 125 ₪ לבקבוק
קברנה סוביניון 2004 – 30 חודשי חבית. 1,200 בקבוקים – 110 ₪ לבקבוק

ולבסוף עוד הצגת בכורה של היקב: מדוקברנה 2005 – 30 חודשי חבית.
בלנד נוסח מדוק שבבורדו: 75% קברנה 25% מרלו.
הענבים משלושה כרמים בכרם בן זמרה  – שילוב של אדמת בזלת וגיר.
בוקבקו 1,800 בקבוקים – 145 ₪ לבקבוק.

יקב וילה וילהלמה
מושב בני עטרות
טל. 03-9712193, 054-4564526
www.villawilhelma.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר