חגיגת ט"ו בשבט ביקב רמים

יקב רמים מזמין את קוראי אכול ושאטו לחגוג את ראש השנה לאילנות במרכז המבקרים שליד היקב במושב שחר ולחנוכת יינות חדשים.
שישי-שבת, 2 ו- 3 בפברואר 2007 בין השעות 11:00-16:00.

היינות שיוצגו:
קברנה סוביניון פסגות 2003
קברנה פרנק פסגות 2003
ריזלינג בציר מאוחר (בוטריטיס) 2004
ומגנומים של פסגות 2002
היינן: דר' ניצן אליהו

לפרטים:
דורון – [email protected]
050-8496666
ניצן – [email protected]
052-6106060



מרבית הענבים ליינות המיוצרים ביקב הדרומי הזה, 70,000 בקבוקים בשנה, מגיעים דווקא מצפון הארץ, מכרם הקשור ליקב בעבותות של אהבה ומשפחה. רחמים גלעד ז"ל היה איש עסקים שתמיד היה לו קשר מיוחד עם עבודת האדמה. באמצע שנות התשעים איתר גלעד באצבע הגליל שטח אדמה מתאים לנטיעת כרם בסמוך לכפר-יובל, למרגלות רכס "רמים", ונטע בו 70 דונם של גפני מרלו וקברנה-סוביניון.

בשנת 2000, לאחר פטירתו של רחמים גלעד, הגשימו עבורו אחיו ד"ר נחמיה יעקובי ובן-הדוד ד"ר ניצן אליהו, את החלום – הקמת יקב. השם שנתנו השניים ליקב החדש, שהוקם במושב שחר הסמוך לקרית-גת, מנציח את שמו וזכרו של רחמים, וכן את הכרם שנטע, מאות קילומטרים צפונה, בסמוך לגבול לבנון.

ד"ר ניצן אליהו, המתפקד כיינן יקב "רמים" הוא אמנם אקדמאי רב-זכויות – דוקטור לכימיה פיזיקלית ולביוטכנולוגיה – אך את הלכות ייצור היין למד בעצמו, לאט-לאט. בתחילה ייצר מספר מצומצם של בקבוקים לצריכה משפחתית, ורק באחרונה החל לפתח את היקב לייצור מסחרי של יין.

יינות:
ה- DESERT ICE מבציר 2003

היין הינו יין קינוח בסגנון ה- ICE WINE, מיוצר בתהליכי הקפאה ייחודיים ליקב רמים. פיתוחו של היין נעשה בנגב ומכאן נגזר שמו.
היין עשוי ממגוון של ענבים: גווירצטרמינר, מוסקט, ריזלינג לבן ושרדונה. הוא שהה 8 חודשים בחביות עץ אלון, צבעו זהוב, בעל מתיקות נדיבה וגוף בינוני עד מלא.
DESERT ICE עשיר בטעמים וניחוחות של פרי הדר ודבש עם חומציות עדינה.
כמות האלכוהול ביין 14% והערך הקלורי ל-100 גרם, הוא 134 קלוריות.
היין כשר.
בסידרת ה- ICE קיימים גם שרדונה, גוורץ, קברנה פרנק, וריזלינג.

ריזלינג בציר מאוחר (בוטריטיס)
יין חצי מתוק מענבי ריזלינג לבן – בציר מאוחר. היין השביח בחביות אלון צרפתי והונגרי במשך 14 חודשים. יין פירותי עם ניחוחות הדרים ופרחים מאוזן ובעל חמיצות גבוהה ונעימה.

אדומים:
קברנה סוביניון פסגות 2003

כרם מרומי שדה (ספסופה). יין אלגנטי ומורכב ששהה 26 חודשים באלון צרפתי והונגרי.

קברנה פרנק 2003
מענבי קברנה פרנק – כרם שחר בצפון הנגב. היין שהה 26 חודשים בחביות הונגריות וצרפתיות. יין מורכב בעל ניחוחות וטעמים האופייניים לזן – מנטה, אקליפטוס ואוכמניות.


יקב רמים
משק 64 מושב שחר
טל. 054-4608080
[email protected]

איך מגיעים: מתל-אביב נוסעים דרומה בכביש 40 עד צומת פלוגות, ופונים ימינה לכביש 35. פונים שמאלה לכביש 352 ועוקבים אחר השילוט למושב שחר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה