חגיגת שוקולד ודובדבנים

 

מצרכים ל- 6 מנות:
300 גר שוקולד מריר איכותי 70% מוצקי קקאו
275 גר שוקולד לבן אמיתי באיכות טובה
200 מל חלב טרי 3%
10 גר' ג'לטין טהור
600 מל שמנת מתוקה 38%
30 דובדבנים מובחרים גדולים (עם העוקץ)
צרור עלי נענע לקישוט

אופן ההכנה:
מלבני שוקולד:
להמיס את השוקולד המריר ב"באן מרי" (סיר כפול על אדים) בחום נמוך תוך כדי בחישה.
ל"טמפרר" את השוקולד על השיש,
לשטח אותו במהירות על נייר אפייה,
לתת לו להתקרר מעט בטמפרטורת החדר.
לחתוך למלבנים.

"ריסי" (קישוט) שוקולד:
לעטוף בקבוק בנייר אפייה,
לזלף חוטי שוקולד בצורת "קווים".
לקרר את השוקולד ולהפריד מהנייר בזהירות.

מוס שוקולד לבן:
לקצוץ את השוקולד הלבן ולהמיס אותו ב"באן מרי",
להרתיח את החלב ולקרר ל- 30 מעלות,
להוסיף את הג'לטין ולערבב,
להוסיף את השוקולד ולערבב הכל יחדיו.
להקציף את השמנת ולקפל בתוך תערובת החלב עם השוקולד.
לתת לתערובת להתקרר לטמפרטורה של כ- 5 מעלות למשך 4-6 שעות,
למלא שק זילוף חד פעמי גדול עם צנתר דקורטיבי.

עיצוב:
להניח על מגש מלבן שוקולד מריר,
עליו לזלף 7 "נשיקות" של מוס,
מעליהן להניח עוד מלבן שוקולד מריר ולזלף 5 "נשיקות" מוס נוספות.
על המוס להניח את הדובדבנים.
לקשט עם "ריסי השוקולד ועלי הנענע.

קרינה צ'פלינסקי היא השוקולטיירית של בוטיק השוקולד 'דה קרינה' בעין זיוון, טל. 04-6993622






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה