חדשים בדלתון: זינפנדל 2005 ורוזה 2006

היין מיוצר מענבים מזן זינפנדל מכרם ספסופה שלמרגלות הר מירון. הענבים נבצרו בשבוע השני של חודש ספטמבר ברמת הבשלה גבוהה. היין הותסס על קליפותיו במשך 8 ימים, ולאחר מכן נסחט וסיים תסיסה במיכל נירוסטה

יינות חדשים בדלתון: זינפנדל 2005 ורוזה 2006.

זינפנדל 2005
היין מיוצר מענבים מזן זינפנדל מכרם ספסופה שלמרגלות הר מירון. הענבים נבצרו בשבוע השני של חודש ספטמבר ברמת הבשלה גבוהה. היין הותסס על קליפותיו במשך 8 ימים, ולאחר מכן נסחט וסיים תסיסה במיכל נירוסטה. עם תום התסיסה עבר היין תקופת התיישנות של שנה בחביות עץ אמריקאי חדשות. השהות בחבית הוסיפה ליין ניחוחות מעושנים ווניל.
היין מתאפיין בצבע סגול כהה, כמעט שחור, הנובע מרמת ההבשלה הגבוהה בה נבצרו הענבים ומהצטמקויות של חלק מהם, הגורמות לריכוז הצבע, הטעמים והניחוחות
זהו יין בעל משקל גוף כבד וטאנינים מוצקים. על האף מורגשים ניחוחות של שזיפים, פטל, קינמון ווניל. בפה מורגשת תחושת מתיקות הפרי ומרקם קטיפתי.
היין מתאים להגשה עם מנות עשירות טעמים. בגלל עוצמת הטעמים שלו הוא יכול להתמודד יפה עם מנות מתובלות היטב, כגון סטייק פילה מפולפל.
מומלץ להגשה בטמפרטורה של 16-18 מעלות.
מחיר: 119 ₪

רוזה 2006
היין מיוצר מענבי קברנה סוביניון (95%) ומעט מרלו (5%). בתהליך הייצור הופרד המיץ מהקליפות לאחר 12 שעות בשיטה הנקראת "דימום" – bleeding באנגלית או saignee בצרפתית, וכך התקבל מיץ בעל צבע ורוד וניחוח פירות רענן. לאחר מכן הותסס המיץ בתסיסה קרה שנערכה כ-3 שבועות, וזאת על-מנת לשמר את ארומות הפרי תוך שימוש בשמרים המיועדים לייצור יין רוזה. התסיסה הופסקה לפני סיומה על-ידי קירור, על מנת להשאיר ביין מעט סוכר.
זהו יין חצי יבש המאופיין בניחוח עלי ורדים, תות שדה ומעט פלפל ירוק. היין בעל חומציות נעימה ומעט מתקתקות, שהופכים אותו למשקה קיץ אידיאלי.
יש להגיש מצונן היטב. מתאים כפתיח לארוחה, לליווי מנות עתירות שומן כגון פאטה כבדים או גבינות שמנות מסוג ברי.
מחיר: 39 ₪.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר