חדשים מהחברה הסקוטית למסחר ושיווק: מתיאוס רוזה, לבן מאראני 2004, רגולו רוסו 2000

החברה הסקוטית, היבואנית והמשווקת הגדולה בישראל ליינות, מחדשת עם מספר יינות בכל הצבעים: רוזה, לבן, אדום.

מתיאוס רוזה – פורטוגל
מתיאוס יוצר לראשונה ב- 1942, כאשר Fernando Van Zeller Guedes, מייסד החברה, הגה את הרעיון ליצור יין עם אישיות חזקה וטעם ייחודי, מוצג בבקבוק חדשני ומקורי, בהשראת בקבוקי הפלסק של החיילים במלחמת העולם הראשונה. שילוב זה, של מקוריות ואיכות היין, גרם ליין להיות הצלחה מסחררת ולהיהפך למותג עולמי המיוצא כיום ליותר מ- 125 מדינות ברחבי העולם.
מתיאוס רוזה, הינו יין קל, רענן, צעיר ומעט תוסס. מיוצר מזני ענבים אדומים פורטוגזים: באגה, רופטה, טינטה בארוקה, טוריגה פרנקה ועוד. תהליך הייצור מסורתי, כפי שעושים יין לבן.
מתיאוס מצוין כאפריטיף, או כליווי לארוחות קלות, דגים, פירות ים, מנות גריל וסלטים. בגלל אופיו המיוחד, הוא גם מתאים לפסטות ובכלל למטבח האיטלקי וכן למטבחים האסיאתיים – סיני, יפני, תאילנדי וויאטנמי. מומלץ לשתות אותו בטמפרטורות 5-12 מעלות צלזיוס, בכוס שמפניה או כוס טוליפ.
מחיר: כ- 45 ש”ח

יין לבן מאיטליה – מראני ani 2004
המראני הלבן משלים את היין האדום רגולו רוסו 2000 IGT מיקב “סרטורי”, איטליה.
בעל תעודת מקור אזורית IGT.
הרכב: 100% גרגאנגה – זן ענב מאזור וונטו ממנו מופק יין לבן, אלגנטי, המלווה בטעמי שקד.
הענבים נבחרו בקפידה מכרמים הממוקמים על מורדות הגבעות באזור סואבה מזרחית לוורונה.
בקבוקים מבציר זה: 5,000.
צבע: צהוב עז בעל הבהקים זהובים.
אף: ארומה של פרי בשל לחלוטין ודבש.
חך: חושני, אריסטוקראטי ורך. סיומת ארוכה ומאוזנת היטב.
בן לוויה ראוי למאכלי פסטה, דגים וגבינות מיושנות.
מחיר: 59 ש”ח

רגולו רוסו 2000 – איטליה
הכרמים ממוקמים על גבעות וואלפוליצ’לה שמצפון לוורונה.
ברירת אשכולות ענבים מובחרים וייבוש חלקי שלהם בחדרים מאווררים היטב במשך כ- 30 יום.
בהפקת היין מוצו הטאנינים במהלך הסחיטה וההתססה האיטית. התססה מאלולקטית. היין התיישן במשך שנתיים בחביות עץ אלון גדולות ועידון במשך 8 חודשים בחביות “באריק”.
ליין אדום זה טעם קטיפתי יבש עם סיומת דובדבן. גוף מלא ומאוזן
אף: ארומה עזה.
חך: טעם קטיפתי יבש עם סיומת דובדבן. גוף מלא ומאוזן.
בן לוויה למטבח “חורפי” הכולל בשר צייד, בשרים צלויים, גבינות בעלות נוכחות.
מחיר: 75 ש”ח






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה