חדש בשוק מחנה יהודה: דוכן הלחוח אדאן של יוני בן הרוש

יוני בן הרוש הוא בן למשפחה חרדית משכונת שמואל הנביא בירושלים. הוא התגייס לצבא במסגרת פרוייקט שחר כחול לגיוס חרדים. בעת השירות הצבאי יצא בשאלה, המשיך לשירות בקבע ושימש כסגן מפקד ליין מטוסים עד לשחרור. במהלך שירותו הצבאי בישל לחיילים מאכלים ביתיים כמו קוסקוס אמיתי, מפרום, מוסקה, לזניה בשר וחציל

אדאן מציעה מנות שמורכבות על גבי הלחוח ומגולגלות בתוכו כמו בלאפה ומחיר כל אחת פחות מ-20 שקלים. לדוגמא סביח בלחוח (בתמונה). צילום אביתר אקווה
אדאן מציעה מנות שמורכבות על גבי הלחוח ומגולגלות בתוכו כמו בלאפה ומחיר כל אחת פחות מ-20 שקלים. לדוגמא סביח בלחוח (בתמונה). צילום אביתר אקווה

בין דוכני האוכל והמסעדות בשוק מחנה יהודה בירושלים, ניצב עתה גם דוכן חדש שנקרא אדאן – על שם העיר בתימן, ומה שמוכרים כאן זה לחוח – פיתה תימנית, רכה ונימוחה שהתימנים מכירים היטב, והקונים והמבלים בשוק יכירו מעתה.

יוני בן הרוש. צילום אביתר אקווה
יוני בן הרוש. צילום אביתר אקווה

את המקום הקים יוני בן הרוש, ממוצא תימני כמובן, עם שחרורו מצבא קבע לאחר 10 שנות שירות בחיל האוויר. "אני מאוד אוהב ויודע לבשל", מסביר בן הרוש, "מאז שאני זוכר את עצמי, ארוחת צהריים של יום שישי, שקיבצה את כל בני המשפחה, הייתה תמיד לחוח עם סלטים, ומשם בא לי הרעיון לממש את האהבה לטעם הביתי של פעם ובעיקר לחווית הלחוח, שהיא פיתה לכל דבר, רק אוורירית ורכה יותר. מאחר והלחוח הוא בסיס שיכול להתאים לכל דבר כמעט, החלטתי לקחת אותו צעד אחד קדימה, ולהכין מנות מגוונות של לחוח עם טעמים שונים ומעניינים. כרגע נרשמת התלהבות רבה מצד התיירים הרבים המגיעים לשוק ,ואני מקווה שהיא גם תדבוק בציבור הישראלי, שפשוט לא מכיר את הלחוח שאין לו יחסי ציבור טובים כמו למופלטה".

פלאפל לחוח. צילום אביתר אקווה
פלאפל לחוח. צילום אביתר אקווה

אדאן מציעה מספר מנות שכולן מורכבות על גבי הלחוח ומגולגלות בתוכו, כמו בלאפה, ומחיר כל אחת פחות מ- 20 שקלים:

סביח בלחוח – ביצה קשה, חציל פיקנטי מטוגן, חומוס חריף, סלט ירקות קצוץ דק, בצל, חמוצים, חילבה, טחינה ועמבה (אפשר כמובן לבקש פחות רכיבים במנה).

פיצה לחוח – רוטב פיצה, גבינה צהובה איכותית מגורדת, ותוספות לפי בחירה. הפיצה יוצאת קריספית מלמטה ורכה מלמעלה.

פלאפל לחוח – כמו הסביח, רק עם כדורי פלאפל קריספיים במקום ביצה.

שוקולד לחוח. צילום אביתר אקווה
שוקולד לחוח. צילום אביתר אקווה

חביתת לחוח – חביתה עם תוספות כגון ירקות, ירק, בצל, גבינה צהובה ועגבניות, שמתבשלת כשמעליה לחוח, כך שהם מתמזגים והופכים ליחידה טעימה אחת.

שוקולד לחוח – קינוח שחיתות שלא מבייש שום קרפ. כולל שוקולדים איכותיים מסוגים שונים, אגוזים, שקדים, בננה, תותים טריים (בעונה), חמוציות ועוגיות.

 אדאן – שוק מחנה יהודה, האגוז 6 ליד עוזיאלי – איש האתרוגים, 054-4750017. א-ה 10:00-23:00, שישי וערבי חג עד 16:00






3 תגובות

  1. אנא האירו את עיניי
    לא מכיר בן הרוש תימני (אולי אמא שלו תימנייה?)
    לא מכיר עיר בתימן שנקראת אדאן, מכיר רק את עדן

  2. Yoni, בשלט כתוב בפירוש אדאן
    שם העיר בערבית הוא عدن כאשר האות ع בערבית היא ע'
    לכן לא הבנתי למה בעברית כתוב אדאן ולא עדן או מקסימום עדאן

    לגבי גוגל מפות, הם ממש לא האורים והתומים לכתיבה נכונה (ובלי קשר כלל לא כתוב שם בעברית)
    אם תפנה לוויקופדיה (גם לא מושלם, אבל עדיף) תראה שהעיר כתובה ב-ע'
    והמקור הכי טוב זה לשאול מישהו ממוצא תימני איך מבטאים את שם העיר

כתבו תגובה