חדש מהסקוטית לחגים: מבעבעים כשרים מאיטליה וספרד

להצלחה של פרוסקו "איל וינו די פואטי", מצטרף עתה חבר כשר חדש: פרוסקו ברוט 'סולה'. בכך מסמנים ב'דיסטילריה בוטגה' אבן דרך, בבכורה של יין מבעבע כשר, שמיועד לשוק הכשר העולמי

החגים בפתח והחברה "הסקוטית" מייבאת ומשווקת מבעבעים חדשים מאיטליה וספרד גם לשומרי הכשרות.

פרוסקו סולה
Prosecco Brut Kosher Sole
להצלחה של פרוסקו "איל וינו די פואטי", מצטרף עתה חבר כשר חדש: פרוסקו ברוט 'סולה'. בכך מסמנים ב'דיסטילריה בוטגה' אבן דרך, בבכורה של יין מבעבע כשר, שמיועד לשוק הכשר העולמי.
לדברי הסקוטית, פרוסקו סולה הוא יין מבעבע עם נוכחות מרשימה ואף ארומטי במיוחד: פרחוני, עם ריחות של פירות אקזוטיים. טוב כאפריטיף, וטוב למזיגה בקוקטיילים. מתאים עם מנות פתיחה, דגים ברוטב קל ועופות. בחך הוא מרענן והולם את מזג האוויר הקיצי.
משמעות שמו של היין, סולה, היא 'שמש', ועל התווית מופיעות צלליות של הגבעות באזור טרביזו בו גדל ענב הפרוסקו. טרביזו ממוקמת במזרח ונטו,
כ-40 ק"מ מוונציה. באזור גידול יין זה, לאדמה ריכוז גבוה של מינרלים וסוגי מלחים. החשיפה הרבה לשמש מבטיחה הפרשי טמפרטורה גבוהים בין לילה ליום בתקופת ההבשלה, שהופכת ארוכה יותר, ומניבה פרי מרוכז ואיכותי, שמודגש באמצעות התסיסה הטבעית.
פרוסקו סולה מוגדר כפרוסקו DOC. כשר בהשגחת רבנות ניו-יורק.
מחיר לצרכן: 45 ₪

ווב ד'אלבאן ברוט כשר
Veuve d'Alban Brut Kasher
יין מבעבע כשר עשוי מענבי איירן (מאזור לה מאנצ'ה בספרד) ואוני בלאן מאזור שאראנט בצרפת. האזורים מאופיינים באדמה גירית. התסיסה המשנית במיכלים, בשיטת שארמה, ובפיקוח בית הדין בפריס והרבנות האורתודוקסית.
יין קל ויבש, עם ניחוח פירותי ונעים. מתאים כאפריטיף, בקבלות פנים ובחתונות. להגשה בטמפרטורה של 8-10 מעלות.
מחיר לצרכן: 20 ₪

ווב ד'אלבאן חצי יבש כשר
Veuve d'Alban Demi-Sec Kasher
ווב אלבאן חצי יבש מורכב מענבי איירן, מקבאו ופארייאדה, מאזורים שונים בספרד (הראשון מלה מאנצ'ה, האחרים מפנדס). מותסס בשיטת שארמה, כשרות בית הדין בפריס והרבנות האורתודוקסית.
יין קל ומתקתק, מתאים במיוחד לאפריטיף וליד מנות קלות כמו פטה כבד.
להגשה בטמפרטורה 6-8 מעלות.
מחיר לצרכן: 20 ₪

להשיג בחנויות המובחרות. ובמרכז המכירות של ה"סקוטית" רח' התערוכה 23, בכניסה למתחם מגרשי התערוכה הישנים ת"א.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר