חדש מיקבי כרמל: Mediterranean 2008 – מזרח תיכון חדש

היין הינו בלנד מבוסס על זני ענבים ים תיכוניים. ליאור לקסר היינן אומר כי "זוהי תפיסת עולם חדשה ומרתקת שמתאימה במיוחד לאקלים הים תיכוני שלנו. תפיסה זו רואה לנגד עיניה את סגנון הייצור המקובל באזורי היין של דרום צרפת ולאו דווקא את אזור בורדו כפי שנהוג בדרך כלל ביינות הישראליים"

יקבי כרמל,  יינן ראשי: ליאור לקסר, מוציאים לשוק פעם שנייה את המדיטרניאן – יין סופר פרמיום, שהנו בהחלט חדשני וייחודי בשוק הישראלי, כשהיין מייצג את שמו: מזרח תיכון, בזני הענבים ובסגנון היינני.

היין מייצג תפיסה ייננית המושפעת מן ה'עולם הישן', ולצורך יצירתו נבחרו זנים המיצגים התאמה מיטבית לאקלים הים תיכוני השורר באזורנו. היין שם דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה.

Mediterranean 2008 הינו בלנד מבוסס על זני ענבים ים תיכוניים. ליאור לקסר היינן אומר כי "זוהי תפיסת עולם חדשה ומרתקת שמתאימה במיוחד לאקלים הים תיכוני שלנו. תפיסה זו רואה לנגד עיניה את סגנון הייצור המקובל באזורי היין של דרום צרפת (עמק הרון למשל) ולאו דווקא את אזור בורדו כפי שנהוג בדרך כלל ביינות הישראליים. הדבר בא לידי ביטוי בזני הענבים מהם מופק היין והן באופן הייצור שלו".

היין מורכב מ–30% ענבי קריניאן מכרמים מבוגרים באזור זכרון יעקב, 25% ענבי שיראז מכרם קאיומי, 23% ענבי פטי וורדו מכרם מירון, 18% ענבי פטיט סירה מכרם מבוגר בהרי יהודה, 2% ענבי מלבק מכרם עלמה, ו–2% ויוניה מכרם עץ הזית הבודד.
כל כרם עבר תהליכי ויניפיקציה, תסיסה והשריה על הקליפות, והתבגרות בנפרד למשך 7 חודשים, לאחר מכן עורבבו הכרמים השונים והיין הוחזר לתקופת התבגרות נוספת של 8 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות, כ–10% מהן חדשות. אלכוהול – 13.5%.
על מנת לשמר את מירב הפוטנציאל הגלום ביין, בוקבק היין בלא תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד, ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך ההתיישנות בבקבוק.

רשמי טעימה: היין בעל גוון ארגמני עמוק ומתאפיין בבשומות של דובדבנים שחורים, תבלינים, עור וכמהין. בעל גוף מלא ועשיר, הסיומת ארוכה ומאוזנת.
ניתן ליהנות מהיין כיום, אך הוא ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הבאות.
היין מתאים עם מנות כגון אווז צלוי, תבשילי קדירה וגבינות קשות.

מחיר מומלץ: 160 ש"ח
להשיג בחנויות היין המובחרות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר