חדש מיקבי רמת הגולן: ירדן פינו נואר ‏2003

יקבי רמת הגולן חונכים את יין ירדן פינו נואר 2003: יין ארומטי בעל מגוון ניחוחות, כגון ניחוח סיגליות עדין, רובדי פרחוניות, פירותיות טרייה ורמזים לעשבי תיבול, אדמה ועץ אלון.

ירדן פינו נואר מיוצר בעיקר מענבי פינו הגדלים באקלים הקר של צפון רמת הגולן. הפרי הגיע משלושה כרמים: עין זיוון, אלרום, ומעט פרי מכרם יונתן שבמרכז הגולן.

ירדן פינו נואר 2003 מוכן לשתייה כעת, בתנאי אחסון נאותים ימשיך להשתפר במשך מספר שנים, ויישמר במיטבו חמש עד שמונה שנים מיום הבציר.
היין יחמיא למנות רבות כגון דג פורל מעושן וחזה ברווז צלוי.

ירדן פינו נואר 2003 התיישן במשך חמישה עשר חודשים בחביות אלון צרפתי, כאשר 60% מן החביות היו חדשות.

הבציר
מזג אוויר קר ורטוב, עם ממטרים הגבוהים בשליש מהנורמלי קדם לחודשים מרץ ואפריל שהיו קרים. לאחר חודש מאי חם, טמפרטורות מתונות אפיינו את יתר הבציר. בשל מזג האוויר העונה הייתה ארוכה מהרגיל כשבעקבותיה הבציר הארוך ביותר בן שיבעה עשר שבועות. התנאים האופטימלים והקצב הרגוע של הבציר אפשר לבצור את הענבים בשיאם בכל כרם.

אזור גידול
רמת הגולן הוא אזור גדול צפוני בישראל ונחשב טוב במיוחד לגידול ענבי יין איכותיים. באזור גדול זה בו הטמפרטורות הן קרירות ביותר, אדמה בזלתית ואוורירית. הכרמים על רמה וולקנית זו גדלים מ – 400 מטר ועד 1200 מטר מעל פני הים והגבוהים שבהם פוגשים שלג בחורף. יקבי רמת הגולן ממוקמים בעיר קצרין אשר במרכז הגולן.

ניתן לרכוש את היין בחנויות היין ובמסעדות המובחרות, ובחנות היקב שבמרכז המבקרים של יקבי רמת הגולן.
מחיר מומלץ לצרכן כ- 99 ₪.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה