חדש מיקב תשבי: פינו נואר 2006 מסדרת תשבי אסטייט

ביין ניכרים ניחוחות בשלים של תותים, דובדבנים ושזיפים, ושל פולי קפה ומוקה שמוצו מחביות העץ הצרפתיות שבהן התיישן היין. המרקם הקטיפתי מספק איזון בין החך והאף. ניתן ליהנות מהיין בפני עצמו, או בליווי ארוחות אלגנטיות

יקב תשבי חונך את יין הפינו נואר בסדרת תשבי אסטייט מבציר 2006 – יין אדום שהופק מענבי פינו נואר מהכרמים שבהרי גוש עציון.
הענבים נבצרו בשעות בוקר מוקדמות באופן ידני בתקופת הבציר המאוחרת. היין עבר תסיסה ראשונית במכלי נירוסטה בטמפרטורה של 22-28 מעלות צלזיוס לאורך 15 ימים, והמשיך בתסיסה משנית עוד כשלושה חודשים בחביות עץ צרפתיות של 300 ליטר.

ביין ניכרים ניחוחות בשלים של תותים, דובדבנים ושזיפים, ושל פולי קפה ומוקה שמוצו מחביות העץ הצרפתיות שבהן התיישן היין. המרקם הקטיפתי מספק איזון בין החך והאף. ניתן ליהנות מהיין בפני עצמו, או בליווי ארוחות אלגנטיות.

גולן תשבי, יינן היקב, מסביר כי פינו נואר הוא זן עדין ואלגנטי, שמשלב את ארומת האדום בשילוב טעמי ועידון היין הלבן.

אזור הגידול – גוש עציון:
מקור ענבי הפינו נואר הינו בכרמים בהרי גוש עציון בגובה של 800-900 מטר מעל פני הים. האזור נמצא מתאים באופיו לגידול זן ייחודי זה. באזור שטחים פתוחים הפונים לכיוון מערב ורוחות אחה"צ מאפשרות בציר מאוחר בין אמצע לסוף אוקטובר. האדמה סלעית שחורת, ובסביבה צומחים עשבי פרא בניחוחות מנטה וזעתר.

סדרת תשבי אסטייט:
סדרת יינות הפרימיום של היקב. היינות שבסדרה רכים, עדינים ושופעים טעמים וניחוחות בזכות ענבים זניים אציליים מאזורי גידול נבחרים המיועדים לסדרת הפרימיום אסטייט וספשל ריזרב, כדוגמה זכרון יעקב, גוש עציון, כרם בן זמרה ושדה בוקר.
אלה יוצרים מיזוג של יינות בעלי מרקם המייחד את הסדרה שזוכה לטיפול מסור בדומה לסדרת הספשל ריזרב.
הפקת היין מתבצעת בסחיטה עדינה (מיצוי חופשי), והיינות האדומים מתיישנים בחביות עץ אלון אמריקאיות וצרפתיות. היינות בסדרה מתאימים לצד ארוחה או כהנאה בפני עצמה.

יין פינו נואר 2006 מסדרת תשבי אסטייט
מחיר מומלץ: כ- 89 ₪.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר