חזה מולארד צלוי מוגש עם צ'יפס תפוחי אדמה וצ'טני תפוחי עץ

חזה מולארד צלוי מוגש עם צ'יפס תפוחי אדמה וצ'טני תפוחי עץ
מתכון של שף צ'רלי פדידה – שף ויועץ קולינרי, עבור USAEC – מועצה המאגדת חמש מדינות המגדלות תפוחים אמריקאים בשלל זנים

מצרכים ל- 4 סועדים

2 חזה מולארד נקיים, כאשר צד השומן חרוץ בעומק של 2.5 מילימטר לאורך ולרוחב

אופן הכנת חזה מולארד

מחממים מעט מחבת קראמית ומניחים בתוכה את המולארד כאשר העור כלפי המחבת וצורבים (חשוב לצרוב את המולארד על להבה נמוכה. בזמן הצריבה נראה כי המולארד מפריש את השומנים מהעור).

צורבים עד לצבע זהוב מכל צדדים ומניחים במגש אפייה.

מברישים את שומן המולארד במעט נוזל צ'טני שהכנו מראש.  מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 5-7 דקות.

מוציאים מהתנור ומניחים בצד למשך כ- 3 דקות למנוחה, ואז פורסים

לפרוסות דקיקות ומגישים.

מצרכים לצ'טני תפוחי עץ

2 תפוחי עץ קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות של 1 על 1 ס"מ

1 כף סוכר

½ כוכב אניס

½ כוס חלב קוקוס

רבע כפית צ'ילי חריף יבש

אופן הכנת הצ'טני

אל סיר קטן בעל תחתית עבה מכניסים את כל המצרכים – למעט חלב הקוקוס, ומתחילים בבישול על להבה בינונית.

כאשר הסוכר מתמוסס מוסיפים חלב קוקוס, בוחשים מעט ומנמיכים את הלהבה.

מבשלים כ- 10 דקות נוספות.

מסירים מהלהבה ומגישים לצד חזה מולארד צלוי למידת עשייה מדיום.

מצרכים לתפוחי אדמה פריכים

1 תפוח אדמה חתוך במנדולינה מקצועית בצורת שתי וערב,  ליצירת תפוח אדמה רשת

1 כוס שמן לטיגון

אופן הכנת הצ'יפס

מחממים סיר עם כ- 1 כוס שמן לטמפרטורה של 170 מעלות.

מטגנים את התפוחי אדמה עד לצבע זהב.

מוציאים ומניחים על נייר סופג, ומרכיבים את המנה.

 

מתכון של שף צ'רלי פדידה – שף ויועץ קולינרי, עבור USAEC – מועצה המאגדת חמש מדינות המגדלות תפוחים אמריקאים בשלל זנים, כולל דלישס זהוב, גלה, גרני סמיט, אמפייר, דלישס, האניקריספ, יונתן זהוב, פוג'י  ומקינטוש. נציג בישראל: יובל בר-נר, שמייצג גם את מועצת האגסים האמריקאית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר