חטיף שוקולד וקפה על בסיס עוגיות שוקולד צ'יפס

מתכון חגיגי, שוקולדי וכשר לפסח של נטלי לוין עבור רגע מתוק של שוקולד פרה של עלית המשלב מרקמים, טעמים וצבעים בקינוח קל להכנה שקוצר מחמאות מהאורחים. זמן הכנה כולל שעה

אפשר להכין את החטיפים כמה שעות מראש לפני ההגשה במקרר. צילום וסטיילינג נטלי לוין
אפשר להכין את החטיפים כמה שעות מראש לפני ההגשה במקרר. צילום וסטיילינג נטלי לוין

חומרים ל-12 חטיפים

לבסיס

1 חבילה עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח (12 יחידות)

לקרם קפה

כוס שמנת להקצפה – קרה מאוד
5 כפות אבקת סוכר
1 כף קפה נמס
1 כף אבקת קקאו
1 כף אינסטנט פודינג וניל

למרנג

1 חלבון מביצה אחת
1/3 כוס סוכר
½ כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

קרם קפה

בקערת מיקסר מקציפים שמנת, אבקת סוכר, קפה נמס, קקאו ופודינג עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.

מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ.

מסדרים את העוגיות על צלחת הגשה.

מזלפים תלולית קטנה של קרם על גבי כל עוגיה.

מרנג

מחממים מים בתוך סיר בינוני לרתיחה.

בקערה חסינת אש שמים חלבון וסוכר ומערבבים במטרפה.

מניחים את הקערה על גבי הסיר עם המים הרותחים.

מבשלים תוך כדי ערבוב על בן מארי בלהבה בינונית עד שכל הסוכר נמס.

מקציפים את התערובת עד שמתקבל מרנג יציב מאוד.

לקראת סוף ההקצפה מוסיפים וניל.

מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ.

מזלפים תלולית מרנג על כל עוגיה עם קרם.

בעזרת ברנר שורפים את המרנג ומגישים.

טיפים

אפשר להכין את החטיפים כמה שעות מראש לפני ההגשה במקרר.

אם לא אוהבים קפה אפשר להמיר בעוד קקאו ולקבל קרם קקאו בטעם שוקולדי.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה