חידוש של יקבי בנימינה: פינוטאז' אפרו-ישראלי

נראה כי יקבי בנימינה גאים מאוד להציג את היין האפרו-ישראלי הראשון מתוצרתם: הפינוטאז'.
זן ענבים זה זוכה לעדנה בשנים האחרונות: היינות חדשים יחסית בסגנונם, בעיקר לחיך המורגלת בזנים השכיחים יותר, ולפעמים נראה כאילו כל בקבוק יין מזן זה הופך להרפתקה חדשה ומרעננת.

אילן חסון, מנכ"ל היקב, אומר כי ההחלטה להפיק את היין נולדה במטרה ששם לו היקב להוביל את השוק ולרענן את מגוון היינות המשווקים, בדיוק כמו שנעשה ביצור זנים ייחודיים נוספים ביקב, דוגמת הטמפרניו והויונייה. חדשנות זאת הובילה את היקב גם בייצור בקבוק הפינוטאז' הראשון של יקב בנימינה.

ענבי הפינוטאז' גדלים למרגלות הרי ירושלים בגובה 350 מטר, בכרם שניטע בשנת 2002.
השילוב בין אדמת הרנדזינה אפורה, שאוחזת היטב בגשמי החורף ומקטינה את הצורך בהשקיה, לבין החשיפה לשמש הישראלית הופכים את האזור לאופטימאלי לגידול זן הפינוטאז'.

ששון בן אהרון, היינן הראשי של יקבי בנימינה, מוסיף שלהפקת יינות הפינוטאז' כמה פנים: ניתן למצוא פינוטאז' שהוא צעיר, קל ופירותי, עמוק ועשיר בניחוחות וטעמים, בדומה לינות עמק הרון. במקביל, ניתן להפיק יין אלגנטי, מאופק, בעל יכולות התיישנות, בדומה ליינות בורדו המוכרים.
באופן כללי מציין ששון כי ליין הפינוטאז' מרבד עמוק ועשיר של טעמים, רובם ככולם רעננים ופירותים. יש טועמים שייחסו לו טעמים של בננה, ויש אחרים שירגישו יותר את המרקם הקטיפתי של פירות יער.

Pinotage – הפינוטאז' הוא זן ענבים המזוהה ביותר עם דרום אפריקה. הפינוטאז' נוצר ב-1925 על ידי הפרופסור אברהם פרולד (Perold), מאוניברסיטת סטלנבוש, דרום אפריקה. פרולד יצר הכלאה בין הפינו-נואר (Pinot Noir) האצילי והמפונק והסנסו (Cinsault) העמיד, בעל יכולות יבול גבוהות והקל לגידול. בכף התקווה הטובה כונה הסנסו הרמיטאז (Harmitage) ומכאן שם הזן החדש: פינוטאז'.
היום נמצא נטיעות של הזן גם בזימבבווה השכנה, ניו-זילנד, מעט בקליפורניה ובישראל. הקליפה העבה יחסית של הענב הופכת אותו לחסין יותר נגד ריקבון הנגרם בעיקר באקלים לח המזוהה גם פה בישראל.

מחיר היין לצרכן: 39.9 שקל. היין יימכר במסעדות וחנויות יין ברחבי הארץ.

(המארז להמחשה בלבד. היין יימכר ללא אריזת הפיקניק)






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה