חלת/לחם גבינה ופסטו שקדים

מתכון לחלה גדולהזמן הכנה: כ– 3 שעות, כולל התפחה ואפייהחומרים:1 ק"ג קמח – מנופה3 כפיות מלח2 ביצים20 גרם חמאה של טרה – רכה3 כפות סוכרכוס ושליש חלב טרה 3% – קר15 גרם שמרים250 גרם גבינת טרה 3%3 כפות שקדים גרוסים2 כפות ממרח פסטואופן ההכנה:מערבבים בקערה את השמרים, הסוכר ושליש כוס החלב.מניחים במקום חמים כרבע שעה.מערבבים את שאר החומרים בקערה נפרדת או במיקסר.מוסיפים את תערובת השמרים וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד, גמיש ורך.יוצרים מהבצק כדור, מקמחים אותו ומניחים אותו במקום חמים למשך כשעה (מכוסה במגבת).לשים את הבצק בשנית ומתפיחים אותו כרבע שעה.מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, כל חלק מגלגלים לצורת גליל "נקניק", וקולעים את שלושת החלקים לצורת צמה.מניחים את החלה על תבנית עם נייר אפייה.מתפיחים שוב למשך רבע שעהמורחים את החלה בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ– 180 מעלות למשך כ- 45 עד 55 דקות.המלצת השף:• ניתן לפזר קצח על החלה לפני האפייה.• ניתן להחליף את הגבינה הלבנה בקוטג' של טרה.• אפשר גם לאפות את הבצק בצורת כיכר או כמנות אישיות (לחמניות).

מתכון לחלה גדולה
זמן הכנה: כ– 3 שעות, כולל התפחה ואפייה

חומרים:
1 ק"ג קמח – מנופה
3 כפיות מלח
2 ביצים
20 גרם חמאה של טרה – רכה
3 כפות סוכר
כוס ושליש חלב טרה 3% – קר
15 גרם שמרים
250 גרם גבינת טרה 3%
3 כפות שקדים גרוסים
2 כפות ממרח פסטו

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את השמרים, הסוכר ושליש כוס החלב.
מניחים במקום חמים כרבע שעה.
מערבבים את שאר החומרים בקערה נפרדת או במיקסר.
מוסיפים את תערובת השמרים וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד, גמיש ורך.
יוצרים מהבצק כדור, מקמחים אותו ומניחים אותו במקום חמים למשך כשעה (מכוסה במגבת).
לשים את הבצק בשנית ומתפיחים אותו כרבע שעה.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, כל חלק מגלגלים לצורת גליל "נקניק", וקולעים את שלושת החלקים לצורת צמה.
מניחים את החלה על תבנית עם נייר אפייה.
מתפיחים שוב למשך רבע שעה
מורחים את החלה בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ– 180 מעלות למשך כ- 45 עד 55 דקות.

המלצת השף:
• ניתן לפזר קצח על החלה לפני האפייה.
• ניתן להחליף את הגבינה הלבנה בקוטג' של טרה.
• אפשר גם לאפות את הבצק בצורת כיכר או כמנות אישיות (לחמניות).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר