טארט בצל וגבינת עיזים עם קונסרב עגבניות

 

המתכון ל-8 טארטים אישיים

לבצק
400 גרם קמח
240 גרם חמאה
90 סמק חלב
חלמון אחד
קורט מלח

אופן ההכנה לבצק
לשים במערבל מזון או במיקסר עם גיטרה את כל המוצרים, לערבל עד שנוצר כדור, להוציא, לעטוף ולשמור לפחות שעתיים במקרר.

לטארט
לרדד את הבצק לעובי של 4 מ"מ (לעיגול, מלבן או כל צורה אחרת) .
להניח על נייר אפייה את הבצק, לפזר מעט גרגרי כמון ושומר.
חותכים בצל לפרוסות דקות, ומסדרים שכבה דקה על הבצק.
מכסים בנייר אפייה נוסף.
אופים בחום של 200 מעלות צלזיוס בין 15-20 דקות.
מוציאים, שמים גבינת עיזים רכה על הבצל ואופים עוד כ- 4-5 דקות.

קונסרב עגבניות
1 ק"ג עגבניות מקולפות ונקיות מגרעינים
200 גר' סוכר חום כהה
150 גר' חמאה

אופן ההכנה לקונסרב עגבניות
מבשלים בסיר על אש נמוכה עד שמאבד את הנוזלים ומקבל גוון חום.

מומלץ לעשות לפחות יום מראש ולשמור בקירור.

אופן ההגשה:
מגישים על צלחת את הטארט חם, מקשטים בקונסרב עגבניות ועלים ירוקים.

מתוך פסטיבל "שף תאכל" הראשון בשרון 5-11/2/06






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה