טארט שוקולד עשיר עם תחתית אפויה ומלית נפלאה שמכינים ברגע.
5 מנות בתבניות אישיות בקוטר 12 ס"מ או תבנית טארט עגולה מתפרקת בקוטר 26 ס"מ.
חומרים:
1 חבילה בצק פריך למאפים מתוקים מעדנות (900 גרם), מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
300 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
1 מיכל שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן תנובה (250 מ"ל)
25 גרם חמאת תנובה
1 חלמון
לקישוט:
פירות טריים, חתוכים לפלחים
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
פורסים את הבצק על משטח עבודה, ובעזרת צלחת בקוטר 14 ס"מ קורצים 5 עיגולים. מרפדים כל תבנית אישית בעיגול בצק.
מניחים מעל הבצק נייר אפייה או רדיד אלומיניום ומפזרים מעל קטניות יבשות שתשמשנה כמשקולת.
אופים כ- 15 דקות עד שהבצק מזהיב קלות.
מוציאים מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום והקטניות ומצננים.
הכנת המלית:
מניחים בכלי מתאים למיקרוגל את השמנת והשוקולד וממיסים במיקרוגל כ-2 דקות. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עד שהיא נמסה לגמרי בקרם.
מוסיפים את החלמון ומערבבים היטב לקרם אחיד.
יוצקים את המלית לתבניות מעל הבצק האפוי, ומכניסים למקרר למשך 3 שעות.
מקשטים בפלחי פירות טריים ומגישים.
טיפ:
כדי להפתיע את הילדים ולהגיש להם טארט שוקולד חמים וטעים – מחממים את הטארטים, ללא הפירות, כ-20 שניות במיקרוגל ומגישים.