טורטליני שמנת פסטו

מתכון של רשת קפה גרג לשולחן החג של שבועות. מנה פשוטה בליווי הרוטב הנכון

מניחים את הטורטליני בסיר עם המים הרותחים, עד לציפה של כל הטורטלינים
מניחים את הטורטליני בסיר עם המים הרותחים, עד לציפה של כל הטורטלינים. צילום אסף לוי

חומרים לבצק (4 מנות)

200 גר’ קמח לבן

2 ביצים

קורט מלח

כף שמן זית

חומרים להכנת מלית הטורטליני

300 גר’ פטריות שמפיניון קצוצות גס

200 גר’ פטריות פורטובלו קצוצות גס

100 גר’ פטריות יער קצוצות גס

עלים מענף טימין

שן שום כתושה

חצי כפית מלח

4 כפות שמן זית

חומרים להכנת הרוטב

500 מ”ל שמנת מתוקה 15%

50 גר’ חמאה

כף פסטו איכותי

קורט מלח

חופן פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

אופן הכנת הבצק

מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים יחד, עד לקבלת פירורי בצק.

מוציאים מהמעבד ומאחדים לכדור בצק.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דקות.

אופן הכנת המלית

מזלפים את שמן הזית על מחבת חמה עד לעישון השמן.

מכניסים את פטריות השמפיניון ופטריות הפורטובלו, ומטגנים עד להשחמה.

מוסיפים את פטריות היער, ולאחר דקה מוסיפים את השום הכתוש ועלי הטימין.

מטגנים לדקה נוספת ומורידים מהאש.

מעבירים למסננת על מנת לנקז את הנוזלים.

מוסיפים תיבול לפי הטעם (מלח, פלפל).

מעבירים לשקית זילוף.

אופן הכנת הטורטליני

מחלקים את הבצק לשניים ומשטחים בעזרת כף היד.

מעבירים במכונת הפסטה בשלב העבה בין 4-5 פעמים על מנת לייצר גלוטן.

לאחר מכן יש לרדד את הפסטה בעזרת המכונה עד לעובי של 1 מילימטר.

קורצים מהבצק עיגולים של 6-7 ס”מ, ומורחים מים בעזרת מברשת.

מזלפים מסה בכמות של כפית בכל עיגול, ומקפלים לחצי כצורת ירח.

באמצאות האצבעות מהדקים את העיגולים ומחברים שני קצוות יחד ליצירת צורת טורטליני.

מרתיחים מים בסיר עמוק.

אופן הכנת הרוטב

מקפיצים במחבת את פטריות השמפיניון עם החמאה ומעט שמן זית, עד להשחמת הפטריות.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד קבלת נוזל אחיד.

אופן הכנת המנה

מניחים את הטורטליני בסיר עם המים הרותחים, עד לציפה של כל הטורטלינים.

סננים ומעבירים למחבת הרוטב.

מקפיצים מעט עד להשתלבות מלאה עם הרוטב.

מעבירים לצלחת הגשה.

המלצת הגשה

גבינת פרמזן מעל.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה