טיפים להצלחה בתכנון בר חתונה

בין הויכוחים על השמלה היפה יותר לזו הפחות, בין החלום על בופה בשרי לצד המציאות הקצת יותר חלבית, אין לאף אחד ספק שהאלמנט שעושה לאורחים הכי שמח בחתונה הוא הבר האלכוהולי.

למי שעתידים להתחתן, ולמי שעתידים להתארח בחתונות קרבות, לפניכם
מספר טיפים לקראת בחירת בר לחתונה:
• השתמשו בהמלצות של חברים ואירועים שהייתם בהם בעבר – אין כמו המלצה של חבר.
• בדקו האם הגן או האולם מחויב לעבוד עם בר כזה או אחר – יש אולמות אירועים שנותנים בלעדיות לספק אחד בלבד, אלמנט שלא מאפשר להתמקח על המחיר או ההיצע ברוב הפעמים.
• בדקו את תפריט האלכוהול, ואל תחששו לשאול מאיפה מוזמן האלכוהול. תמיד עדיף לבחור בספקים המוכרים כגון חברת אקרמן, הכרם או הסקוטית, על פני ספקים קטנים ואנונימיים, אשר איכות האלכוהול שהם מספקים מוטלת בספק.
• רוב חברות הברים יציעו לזוג המאושר לשדרג את הבר במשקאות וגימיקים, כאשר התשלום הוא לפי מספר האורחים. אל תיפלו יש למלכודת, ברוב המקרים, לא כל האורחים הם חובבי אלכוהול, ולכן עדיף לרכוש באופן פרטי את הבקבוקים המבוקשים מחברות האלכוהול, ולשלבם בבר.
• בדקו כמה מהאורחים פחות או יותר מבינים באלכוהול והולכים לשתות "כאילו אין מחר", וכמה מתוכם צרכנים "קלים" בלבד – כך תדעו האם לשדרג באופן גורף או לשדרג באופן נקודתי, משקה זה או אחר.
• בואו לבקר את פעילות הבר באירוע מקדים – שימו לב לתוויות הבקבוקים, האם הן דהויות ומקולפות? האם הצבע של הקמפרי בהיר יותר מצבעו של סירופ פטל? כנראה הבר ממלא את הבקבוקים, כדאי לברוח.
• שימו לב לשירות, לסדר, לארגון, לניקיון, ליחס בעל הבר לזוג ולשאר הלקוחות – דברו עם בעל הבר ותאמו ציפיות ליום האירוע. בקשות מיוחדות חייבות להיסגר לפני כדי שלא יהיה הפתעות.
• צ'ופרים נוספים: בקשו לשדרג את הבר ללא תוספת כסף, כגון עמדת צ'ייסרים ברחבה, קוקטייל בלנדר ופירות בקיץ – רוב הבארים יסכימו לשדרוג ללא תוספת.
• חשוב לבדוק מה יחס הברמנים למוזמנים. לפעמים הבר חוסך ומגייס מספר קטן מדי של ברמנים. הממוצע עומד  על ברמן אחד ל-60 מוזמנים.
• חשוב לתאם את כמות הטיפים שצוות הבר צריך לקבל כדי למנוע אי נעימות.
• יש לוודא שמנהל הבר יקבל הנחיות בנוגע לאורחים מיוחדים (אם בפירוש, לדוגמא, אסור להם לשתות).
• והכי חשוב – מבחינת הזוג הטרי, לרוב האדרנלין וההתרגשות יעשו את שלהם, ואלכוהול לא יהיה התוסף המומלץ. יש לתדרך את הברמנים למזוג מיץ תפוחים במקום וויסקי או מים במקום וודקה כדי שלא תישארו בלי כוסית ביד החגיגה, אך גם לא תמצאו את עצמכם מפסידים את האירוע שלכם.

שחף טל הוא המנהל המקצועי של זמן אמיתי, בית הספר לברמנים
www.zmanamiti.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר