אין ספק כי עוגת הגבינה היא המלכה הלבנה של חג השבועות, לפניכם מספר טיפים להכנת עוגת גבינה מוצלחת:
• על מנת למנוע "פיצוצים" בעוגה, רצוי להניח עם תחילת האפייה בתחתית התנור תבנית עם מים, על מנת ליצור אדים.
• כדי להגיע לגובה מקסימאלי של העוגה, יש להתחיל את האפייה בחום גבוה (כ-20 דקות), ולאחר מכן לעבור לחום נמוך לצורך אפייה איטית.
• לאחר 20 דקות בתנור, רצוי להפריד מעט את קצוות העוגה מדופן התבנית באמצעות סכין.
• כדי שהעוגה תתייצב לאחר שנאפתה ולא תיפול, יש לצנן בטמפרטורת החדר.
• עוגות גבינה שמשלבות טעם וניל, רצוי להשתמש בגרגרי וניל במקום תמצית.
• לשימון התבנית – ספריי שמן עדיף על כל שיטת שימון אחרת.
• מומלץ להגיש את העוגה עם מחית פירות יער. לבשל את פירות היער עם סוכר ולצנן, ואז לקשט את העוגה והצלחת.
• במידה ויש לעוגה חריצים, ניתן לכסותם עם ממרח שמכינים בקלות רבה מגבינה 9 אחוז וסוכר שמערבבים יחדיו – יש לכסות את העוגה עם הציפוי אחרי שהעוגה מתקררת, ומעל לגרד שוקולד מקופלת לעיטור.