טיפים עם בשר לארוחות החגים

מוטי חי, מומחה לבשר מאטליז הבוטיק הוותיק "הבשרים של זלמן", השוכן ביפו, מעניק מספר טיפים חשובים לקראת ההכנות לארוחות הדשנות של החגים שבדרך

לפניכם מספר טיפים חשובים לקראת ההכנות לארוחות הדשנות של החגים שבדרך:

בבואנו לתכנן את ארוחת החג, חשוב לדעת מי המשתתפים ורק אז להחליט על סוגי בשר שנגיש בארוחה.
חובה להתייעץ עם הקצב לגבי סוגי הבשר המתאימים לאורחים שלנו.
חייבים לשאול את הקצב על זמני הבישול של הבשרים שאנחנו קונים.
יש להימנע משימוש בסיר לחץ, מפני שמרקם הבשר ייהרס.
יש להשתדל לבשל את הבשר יום לפני הארוחה, כדי שיהיה קל יותר לטיפול ביום הארוחה.
אפשר לשנות את תבליני הבישול על פי טעם המשפחה והאורחים.
מומלץ להפשיר את הבשר בהדרגתיות במקרר.

הכנת נתח בצליה:
את הנתחים לצלייה {רוסטביף} מומלץ לתבל מספר שעות לפני הצלייה.
בתום הצלייה יש לקרר את הנתח מחוץ לתנור לפחות ל – 20-30 דקות, ואז פריסת הנתח תהיה קלה יותר והנתח לא יתפרק.

הטרנדים השנה לארוחות החג:
נתחים פחות שמנים דוגמת פילה, סינטה, שייטל.

המלצות לארוחה המפסקת:
כדאי לבחור בשרים פחותי שומן.
מומלץ על בישול קצר על מנת שהחימום לפני הארוחה יהיה מהיר.
כדאי להכין צלי עוף לארוחה, מפני שהעוף הוא עסיסי, נימוח בפה, וצריך רק חימום קצר לפני שאוכלים.

בשנת 1998 החליטו משה גלקופ ומוטי חי לאחד כוחות ולהפוך את שני האטליזים הוותיקים שלהם לאטליז אחד מעוצב ומגוון – וזאת לאחר שנים רבות של לימוד רזי המקצוע אצל האבא זלמן – ומכאן גם שם האטליז.
המומחיות הבולטת באטליז 'הבשרים של זלמן' היא בטיפול המיוחד בבשר הטרי – פירוקו והיישון הנכון של הבשר לחלקיו השונים.
מומחיות נוספת מתרכזת בנושא הבשרים לאש, דרך הטיפול בהם והכנת מוצרים ייחודיים.
אצל 'הבשרים של זלמן' ניתן למצוא מבחר טרי של בשרים – בשר פרות, חלקי טלאים, עופות ועופות מים, וגם מבחר בינלאומי של יינות, תבלינים, שמנים, מעדנים, רטבים וכלי עבודה לבשר.

הבשרים של זלמן
שדרות ירושלים 20 – יפו, תל אביב
טלפון : 03-6819325 פקס: 03-5184328
ב' – ה': 08:30 – 19:00 ו': 08.30 – 16.00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר