טירמיסו עגבניות וריקוטה

 

מנה חגיגית במיוחד לשבועות, קלה להכנה ומאוד מרשימה. את המנה נכין בכוסות אישיות שיוגשו לשולחן החג כפתיח לארוחה. פירוש המילה טירמיסו באיטלקית הינו "תרים אותי למעלה" ויופייה של מנה זו הוא שהיא ממש בנויה כמנת קינוח, אולם זו מנת פתיחה מלוחה, מוגשת קר עם צנימי תבלינים.

מצרכים ל- 6 מנות:
חצי סלסלת עגבניות שרי טריות
קופסת רוטב פיצה של "פריניר" 260 גר'
250 גרם גבינת ריקוטה 5%
גביע שמנת קלה 9%
3 פרוסות לחם – עדיף לחם מלא
שמן זית להזלפה
עשבי תבלין יבשים – בזיליקום, טימין, פטרוזיליה
6 כוסות הגשה יפות להגשה אישית
מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:
חותכים לרבעים את עגבניות השרי ומניחים בקערה.
מוסיפים את רוטב הפיצה (מתבלים במלח ופלפל אם יש צורך).
מזליפים שמן זית בנדיבות על פרוסות הלחם ואת עשבי התיבול ומניחים על מחבת שחיממנו מראש.
מטגנים את פרוסות הלחם עד להזהבה מספר דקות. 
קוצצים את הלחם לריבועים.
מערבבים את הריקוטה עם השמנת ומתחילים בהרכבת המנה:
בתחתית הכוס מניחים את הצנימים המתובלים, מעל כף מהגבינה, ומעל תערובת העגבניות,
יוצרים כך שוב שכבה נוספת או שתיים- תלוי בגודלה של הכוס.
מגישים עם כפית.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה