טל שקד: שדרוג הבנת המלצרים ביינות הוא מהלך הכרחי

חברת יבוא היינות "שקד" המחזיקה גם ברשת חנויות "דרך היין", מריצה במטה שלה בגני התערוכה בת"א קורס יין מקצועי בן ארבעה מפגשים, המיועד למלצרים במסעדות מרחבי הארץ.

"המטרה היא להגביר את הבנת המלצרים ביין כדי שיוכלו להמליץ ולמזוג יין בנוחות וחופשיות, ובכך להגדיל את חוויית הארוחה במסעדה במתן שירות מקצועי גם בתחום היין. מאחר שבמקצוע המלצרות יש תחלופה עצומה, לעתים המלצרים אינם מבינים ביין, וחוששים להמליץ ולשווק יין לצד ארוחת הערב", אומר טל שקד, מנהל השיווק של חברת "שקד".

הקורס מתנהל במשך חודש, כשבשלושת המפגשים הראשונים מקבלים המלצרים הכשרת יין הכוללת לימוד, טעימה, אבחון, מזיגה, שיווק. המפגש הרביעי מוקדש לסיור ביקב, להכרת התחום מזווית נוספת.

הקורס הקרוב יפתח ב- 8 בפברואר, ויכלול 4 פגישות שיתקיימו בכל יום ראשון ב- 16:00

תוכנית קורס מלצרי יין של שקד
מפגש א'
ההיסטוריה של עולם היין
תהליכי יצור יין לבן, אדום ומבעבע
גורמים המשפיעים על איכות היין: טרואר, חביות וכו'
מושגים בסיסיים בעולם היין
כיצד טועמים יין
קריאת תווית היין
אביזרים בעולם היין

מפגש ב'
טקס הגשת יין, כיצד פונים ללקוח?
Upgrade, up sale , ויזה, שפה, חגיגה, סידור של יינות על שולחן, סטנד, מקרר יין
כיצד בונים תפריט יין
התאמת יין למנות
אכסון ושמירת יין במסעדה
זיהוי יינות פגומים

מפגש ג'
שיטת המעגלים של A.O.C הצרפתי, D.O.C.G האיטלקי, D.O הספרדי
סקירת אזורי היין הבולטים של צרפת: בורדו, בורגון, עמק הרון, אלזס, שמפיין
סקירת אזורי היין הבולטים של איטליה: טוסקנה, פימונטה, וונטו.
סקירת אזורי היין הבולטים של ספרד ופורטוגל: ריוחה, פורטו

www.wineroute.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה