הגענו למפגש ה-200 במניין של מועדון יולו (YOLO – קראו בסוף מה זה), שהוקם ב-2004 ומורכב גם כיום כמעט במלואו מהשותפים הראשונים לייסודו. לאורך השנים שתינו יחדיו כ-1500 בקבוקי יין מזנים שונים, בערבים המוקדשים אך ורק לנושא היין, מה שיצר לכולנו לא רק הרחבה והעמקה בתחום נרחב ומדהים זה, אלא גם חברותא ייחודית שקשה לתאר אותה.
מטעמי חוסר רצון לנקר עיניים, לא יפורטו מחירי היינות ששתינו בערב זה. בעיקר ניצלנו למפגש מיוחד זה את קופת המועדון הצוברת חסכונות לאורך השנים, בדיוק למטרות כאלה.
לכבוד הערב אותרו ונרכשו לאורך השנה האחרונה יינות הנחשבים על הטובים בקטגוריות שלהם, מסגנונות נבדלים אחד מהאחר. המקשר ביניהם היה המפגש המיוחד ואיכות היינות. מעבר לכך ניתן ליינות לדבר בעד עצמם.
Trimbach, Clos Sainte Hune, Riesling 2007

יקב משפחתי באלזס, כיום מתופעל ומנוהל על ידי הדור ה-13 של המשפחה. היקב מייצר מגוון יינות בקטגוריות ומאפיינים שונים. היין ששתינו הוא מחלקה ייחודית באיכותה (Clos Sainte Hune) ששטחה כ-17 דונם, השייכת למשפחה כבר 200 שנה. יין בעל יכולת התיישנות טובה מאוד, נדרשת סבלנות כדי לא לשתות אותו מוקדם מדי.
רשמי טעימה – צבע זהוב, אף המשלב אשכולית ואפרסק, פרחים לבנים, פטרול עדין, פירות יבשים. בפה – חמיצות נהדרת. יין עגול ועשיר בטעמים, מינרלי. טעמו הולך ומשתדרג תוך כדי הטעימה, הסיומת ארוכה ומצוינת. חגיגה לחך. ציון יולו 16.8 (94).
Domaine du Chateau Grillet, Chateau Grillet Monopole 2017

היקב באזור צפון עמק הרון. ב-2011 נרכש על ידי המיליארדר הצרפתי פרנסואה פינו. מהיקבים הראשונים בצרפת שזכו להגדרת AOC (אפלסיון – כינוי מקור מבוקר) שניתנה לו ב-1936, ויש לו 35 דונם כרמים. היין, על טהרת ענבי ויונייה, מיוצר בהיקף קטן ולכן גם נדיר, גם קשה להשגה, וגם יקר מאוד אבל מאוד טעים.
רשמי טעימה – צבע זהב מאוד עמוק ויפה. אף מלא פירות לבנים (משמש, אגס) מלווים בפרי הדר, פירות יבשים ומעט דבש. בפה – חגיגה של פירות, דבש, עוצמתי. הסיומת ארוכה, מלווה במעט מרירות עדינה שרק מוסיפה ותורמת להנאה המרובה. ציון יולו 17.3 (95). אין כל התלבטות – אפשר לחזור אליו גם בעוד שנים, וליהנות ממנו אולי אפילו יותר.
Gaja, Barbaresco Sori’ San Lorenzo 1988

גאיה, מהיקבים המובילים באיטליה, אינו זקוק למבוא ארוך. הוא מוכר היטב בזכות יינות הברברסקו שלו, אבל מייצר בנוסף מגוון יינות מזנים נוספים, כמו קמרקנדה בסגנון בורדולזי, שרדונה ועוד. ענבי הברברסקו כולם מכרם יחידני – Sori’ San Lorenzo, ומבקרי יין מקצועיים קושרים לו כתרים רבים. לא קל למצוא בקבוק כזה כיום.
רשמי טעימה – צבע אדום עמוק עם טבעת בהירה סביבו. אף מלא פירות אדומים ושחורים, ניחוח קלוי, מתובל בפלפל שחור, חמיצות מאוד אופיינית, אדמתי ופרחוני. בפה – חיוניות מרשימה ביחס לגילו, הטאנינים עדיין בועטים. הרבה פרי שחור, הסיומת ארוכה ומרירה. יחד עם זאת היין נתן לחלקנו תחושה שהוא מעבר לשיאו, והיה עדיף לפגוש אותו לפני כעשר שנים פלוס. ציון יולו 16.5 (93).
Biondi Santi, Brunello di Montalcino 1997

יקב נהדר מאזור טוסקנה, שהביא לעולם את הברונלו דה מונטלצ'ינו. זכיתי לבקר ביקב זה לפני מספר שנים – שווה ביקור. זהו יקב משפחתי (למעשה היקב עצמו נקרא Tenuta Greppo, וה-Biondi Santi שמוטבע על התווית הוא שם המשפחה), עם ניסיון מצטבר של דורות רבים. היין הוא 100% סנג'ובזה.
רשמי טעימה – צבע אדום כהה נאה מאוד, ובעיקר בהתייחס לגילו המופלג. האף עוצמתי – אדמתי, טחוב, פרי עשיר, חמיצות נהדרת, מאוד אלגנטי. בפה – גוף מלא, מרגיש בוגר ומאוד אנרגטי. הרבה פרי שחור מתובל, עטוף בשוקולד מריר וקפה. החמיצות הטובה בולטת גם בפה. סיומת ארוכה ומענגת. ציון יולו 17.4 (95). תענוג.
Pegau, Chateauneuf du Pape, Cuvee da Capo 2007

דילוג חזרה לצרפת. היקב נוסד ב-1987 על ידי בת למשפחת ייננים, שרכשה 50 דונם כרמים באזור שאטונף דו פאפ כיקב נפרד מזה של הוריה. עם הזמן רכשה בהמשך כרמים נוספים, וכיום היקב מפיק מגוון יינות – שאטונף דו פאפ אדומים ולבנים, ומגוון יינות קוט דו רון, מכ-700 דונם שבבעלותו. היין ששתינו הוא היין היותר איכותי ויוקרתי ושל היקב, ומיוצר בשנים איכותיות ביותר בלבד. היין שיוצר מבציר 2007 זכה לציון 100 מרוברט פארקר (חובב גדול של יינות האזור, ובכלל חובב יינות "בומבסטיים"), שתיאר אותו בשפה ייננית עשירה מאוד. גם אנחנו מאוד נהנינו, מהיין אבל לא הגענו לרמה של ציון 100.
רשמי טעימה – צבע סגול כהה, כמעט שחור. האף מאוד עשיר, זיהינו כולנו אחוז גבוה מאוד של גרנאש (היין מורכב מ-90% ענבי גרנאש, והשאר מהזנים הנוספים המותרים ביינות האפלסיון). פרי אדום ושחור בשל, יין אדמתי, פלפל שחור. בפה – פיצוץ של טעמים ממלא את הפה. גוף מלא ועוצמתי. הסיומת ארוכה ומצויינת. היין מרגיש עדיין צעיר, ויכול עוד להיפתח מעבר למה שנפתח. ציון יולו 17.1 (94). אני אישית ועוד כמה מאיתנו נתנו לו ציון 18 (96), אבל חלקנו חשבו אחרת, ומכאן הגענו לציון הממוצע הנמוך יותר. טוב, על טעם וריח אין להתווכח, כפי שאומרים.
Chateau Margaux 1983

75% קברנה סוביניון, 15% מרלו, 6% פטי ורדו ו-4% קברנה פרנק. יין אגדתי בכל קנה מידה.
רשמי טעימה – צבע כמעט שחור, מראה צעיר. אף מלא פרי שחור, עטוף בעור, ניחוח אוכף, מתובל בפלפל שחור, גוון של קפה ומצע של רצפת יער. בפה – גוף מלא, איזון מופלא, חמיצות מעולה. הטאנינים רכים ועם נוכחות, הסיומת ארוכה וטובה, ועדיין מפגינה מעט אגרסיביות. מרשים מאוד. ציון יולו 18.2 (96). חגיגה לחך.
Chateau d’Yquem, Sauternes 1989

הסוטרן האולטימטיבי. יין קינוח, אבל איזה קינוח.
רשמי טעימה – במילה אחת – מטורף. צבע דבש, גוף מלא הדרים, פירות יבשים – משמש ותאנה. חמיצות נהדרת, מתיקות עדינה ומופלאה, מגוון שכבות של טעמים, משיי, מאוזן להפליא. סיומת מעולה. מתחבר למושג של "משקה האלים". סיום מושלם לערב נפלא. ציון יולו 19.1 (98). לא מהציונים השכיחים במועדוננו.
ערב ייחודי באיכותו. מקווה שהצלחתי להעביר את התחושות שהעלה בנו.

מה זה YOLO ?
YOLO – you only live once הוא מועדון חברים חובבי יין, אותו הקמנו בשנת 2004. כולנו חובבי יין ותיקים, אשר החלטנו ליהנות יחדיו מהתחביב המשותף. אנו מתכנסים לערב יין ואוכל מדי יום ה’ האחרון בחודש בביתו של חבר מועדון ולפי תוכנית שנתית קבועה מראש, בכ- 10 מפגשים שנתיים. המארח קובע את תכנית הערב ורוכש היינות. נוהגים לטעום עד 7 יינות שונים בערב, לכתוב ההתרשמות מהיין בטבלאות מוכנות ולתת ציון על בסיס 20. כל יין נטעם, והחברים מציגים בעל פה כל אחד בתורו את דעתם ואת הציון. ממוצע הציונים נרשם ומתועד.
המטרות אותן קבענו לעצמנו – ליהנות, להכיר יינות שונים מהארץ ומהעולם ברמותיהם השונות, ללמוד ולהעמיק בתחום היין ולגלות בו גילויים חדשים, וכאמור ליהנות מהערב המשותף. לכן אנו גם נוהגים לעיתים לגוון על ידי שילובו של בעל מקצוע מתחום היין, ובביקורים משותפים ביקבים ובטעימות. אנו מחווים דעתנו על היינות בפרמטרים המוכרים ובהתייחסות רצינית, אבל אנו מייחסים החשיבות קודם כל לאווירה המיוחדת שיצרנו, ולחוויה הכוללת של שתיית יין בחברותא ובלוויית אוכל מתאים, שגם כן זוכה לתשומת לב במפגשים.





