טעימות והתאמות בדרך היין: יינות יקבי בנימינה וגבינות משק יעקובס מכפר הרוא"ה

רשת דרך היין קיימה לכבוד חג השבועות אירוע בחנויות הרשת. האירוע, שכונה "טעימות והתאמות", הביא שילוב מנצח בין יינות לגבינות, כאשר הוטעמו מיינות "יקבי בנימינה" מול הגבינות של משק "יעקובס" מכפר הרוא"ה. יינות טובים וגבינות טובות בחיבור עם מארחים נפלאים וקהל נהדר עושים את כניסת החג לחגיגית ומכבדת.

בנימינה שיראז 2004 ספיישל ריזרב סדרת גליל – הולך מצוין עם גבינת "מונצ'גו".
גבינת עיזים קשה בסגנון ספרדי. ליין צבע אדום עמוק עם גווני סגול מול האור. ארומת פירות יער עם שמץ שוקולד ווניל מחריכת החבית הסיום מתמשך ובחיך הטעם נעים ומלטף.

בנימינה קברנה סוביניון מרלו סדרת "יוגב" 2004 – הולך מצוין עם גבינת "קממבר" צאן.
גבינה בשלה מחלב בקר בעלת 25% שומן ממשפחת הקנדידיום. לגבינה מרקם וטעמם אופייניים ורכים בליווי עובש לבן. ענבי הקברנה מגיעים מהכרם של אלי היימן מאזור סיידון גזר, ואילו ענבי המרלו מהכרם של דרור אלירז מאזור לכיש. ליין ניחוחות של פירות יער, עם שמץ אזכור של פרי השזיף וארומת תבלינים ועץ המגיעה מהחבית. בחיך היין מלטף.

בנימינה גוורצטרמינר ספיישל ריזרב 2005 חצי יבש מסדרת גליל- הולך מצוין עם גבינת "פריימר" "שחר" עיזים.
גבינה רכה בסגנון צרפתי עטופה באפר עץ שחור ומכוסה בשכבת עובש לבן ועשויה מחלב עיזים טהור. לגבינה טעם פיקנטי משהו, שמתחזק ככל שהיא מתיישנת. היין מתאפיין בארומה מצוינת עם ניחוח פרי ואף טוב, המלווה בתזכורת לטיפות מי ורדים. מתיקותו נעימה ולא אגרסיבית. הסיומת קלילה עדינה ומאוזנת היטב עם שמץ חמיצות מרעננת.

בנימינה ויונייה 2004 ספיישל ריזרב מסדרת גליל – הולך מצוין עם גבינת "קממבר" עיזים "אופיר".
גבינה חצי קשה ובשלה העשויה מחלב עיזים טהור. עובש לבן עוטף את הגבינה ומעניק לה טעם ייחודי ומאוזן. לגבינה מרקם נוזלי שמנוני רך. היין, אף הוא מהסדרה העליונה של היקב, עשוי מתירוש שתסס בחביות והתיישן כ-10 חודשים בחביות. היין עשיר בטעמים, והסיומת ארוכה בחיך.

בנימינה גוורצרטרמינר ספיישל ריזרב קינוח סדרת גליל-LATE HARVEST – הולך מצוין עם גבינת הגורגונזולה.
גבינה העשויה מחלב בקר בסגנון איטלקי, ולה מרקם חמאתי ורך למגע וטעם. היא משובצת בעובש כחול. היין עשוי מענבים שנבצרו בבציר מאוחר, ומקורם מכרם בן זימרה אשר בגליל העליון.
היין בעל גוון נוטה לזהוב עמוק והארומה טרופית ועשירה, ניחוחות פרי הליצ'י ורמז למנגו, עם טיפות ניחוח מי ורדים מבושמים. היין חוזק בברנדי תוך כדי שלבי התסיסה, והברנדי מעניק למתיקות הטבעית של הענבים חוזק. את היין הזה אתם חייבים להשאיר לסוף. מתיקותו נעימה לחיך, והוא בהחלט מהווה אמירה כיין קינוח.

חג שמח.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה