טעימת יינות פרימיום אוסטרלים בסופרדרינק – יואב יער ברמה"ש

ביום רביעי 16.01.2008 בשעה 20.30, תתקיים טעימת יינות פרימיום אוסטרלית מיוחדת במרתף היין של סופרדרינק – יואב יער ברמת השרון.

היינות בטעימה:
צ'רקי – "הקללה" זינפנדל 2006 2006 Tscharke The Curse

100% זינפנדל. הענבים נבצרו בבציר ידני מכרם המשפחה בתת-אזור ספלטפילד שבעמק ברוסה, ב-24 למרץ 2006, ברמת בומה של 16.2. הענבים הותססו במיכלי 7 טון נירוסטה פתוחים למשך 7 ימים עם "שטיפה" שלוש פעמים ביום לשם מיצוי טעמים וצבע מרביים. לאחר סחיטה עורבב התירוש מהסחיטה החזקה עם התירוש ה"חופשי" והועבר לחביות לתסיסה שנייה, מלולקטית. כל החביות היו מאלון צרפתי, 25% מהן חדשות ו-75% בנות שלוש שנים. היין יושן במשך 15 חודשים ובוקבק ללא סינון או הצללה. זהו זינפנדל אלגנטי, אך עשיר כמו שרק גפנים זקנות בקליפורניה או באיטליה מסוגלות לייצר. ארומות של תותים עץ שחורים ודובדבנים מתערבלים עם אלון מעודן ושוקולד מריר. גוף מלא בעל מרקם קטיפתי, פרי מתוק, איזון מצוין, וסיומת ארוכה. יין מדהים בכל קנה מידה, ועוד יותר בהתחשב בגיל הצעיר של הגפנים.
הגבלת הזמנה: 6 בקבוקים

קאיסלר – בוגן שירז 2005 Kaesler Shiraz The Bogan
אחד היינות המובילים של יקב קאיסלר. 100% שירז שנבצר במרץ 2005 מכרמי היקב, האחת נטעה ב-1899 והשנייה ב-1976. הענבים נבצרו ב-14.5 בומה והועברו לתסיסה על הקליפות בטמפרטורה מבוקרת של 24-26 מעלות. לאחר התסיסה הראשונה נסחט המיץ במסחטת ממברנה והועבר לתסיסה שנייה מלו-לקטית בחביות, 80% חדשות מאלון צרפתי ואלון אמריקאי ו-20% חביות משומשות בנות שנה מאלון צרפתי. לאחר 15 חודשים בוקבק היין ללא סינון או הצללה. יין בעל גוף מלא, מתפרץ בטעמי דובדבן ושזיף, אדמה לחה, מוקה ושוקולד. תחושת חיך משיית וסיומת ארוכה. יין בלתי רגיל בכל קנה מידה, ציון 96 אצל פרקר. לשתייה עד 2021.
הגבלת הזמנה: 6 בקבוקים

נון אקליפס 2005 Noon Eclipse
היינן דרו נון, אחד מהאוסטרלים הבודדים בעל תואר "מסטר אוף ווין" (MW) עיצב את יין הדגל של היקב, "אקליפס", מענבי גרנאש (65%) ושירז (35%). הגרנאש נבצר ידנית מגפנים בתצורת "פרא" בנות מעל שישים שנה, בנחלתו שבבקעת מקלרן. ענבי השירז נבצר מכרמי ג'ורג' בורט שבאזור לנגהורן קריק. היין יושן בחביות אלון אמריקאי (25% חדשות). ליין ריכוז טעמים ועצמה (15.5%) גבוהים, ויחד עם זאת אלגנטיות רבה. קשה לתאר את היין. הוא שונה מכל היינות האחרים שאנו מכירים באוסטרליה ובעולם. בציר 2002 זכה ל-97 נקודות פרקר, ניקוד כמעט חסר תקדים ליינות בלנד. נדמה שאין יין שמתאים יותר מה"אקליפס" לגבינה בשלה. קל ליהנות מהיין בפני עצמו ויחד עם זאת הוא יתאים באופן מופלא לארוחה בשרית ובשר צייד. 95 נקודות ב"וויין אדבוקט". מוכן לשתייה כעת ובמשך 15-20 השנים הבאות.
הגבלת הזמנה: 6 בקבוקים

שירז אליסס גרינוק קריק 2005 Greenock Creek Shiraz Alices
100% שירז מכרם יחיד, צעיר יחסית (ניטע בשנת 1997), הנשקף ממדרון מתון של האחוזה הקטנה של גרינוק קריק. הענבים נבצרו ידנית ב-24 במרץ 2005, בתום עונה יציבה וארוכה, ברמה של 300–500 ק"ג לדונם ובומה של 16-18. מכאן אחוז האלכוהול הטבעי הגבוה (17.5%) וריכוז הטעמים. ההתססה במיכלים פתוחים של בטון מצופה אפוקסי עם "שטיפה" וקירור על הקליפות מספר פעמים ביום. לאחר שבועיים של תסיסה וסחיטה הועבר היין לחביות אלון אמריקאי ל-27 חודשים. היין ללא סינון וליטוש, נחשב לייחודי.
בשלושת הבצירים האחרונים (2004, 2003, 2002) זכה היין ל- 97, 96, ו-98 נקודות מרוברט פרקר. הציון של בציר 2005 עתיד להתפרסם באוקטובר 2008.
הגבלת הזמנה: 2 בקבוקים

סטנדיש – דה רליק 2004 Standish Shiraz/Vigonier The Relic
היין נבצר מכרם בן 96 שנים, שהיה בעבר בבעלות משפחת סטנדיש. בלנד מדוייק של 96% שירז ו-4% ויונייה. הכרם נטוע בצפון מזרח ברוסה על קרקע חולית מעל מצע חרסיתי. תנובת הכרם קטנטנה, בין 125-250 קילו לדונם. בסה"כ יוצרו בשנת 2003 כ- 500 תיבות של היין הזה. לאחר הבציר הופרדו הענבים מהשדרות והושארו בין יומיים לעשרה ימים ל"שרייה קרה" במיכלי אלון ואמבטיות מצופות אפוקסי. השמרים הטבעיים שימשו להתססה בטמפרטורה מבוקרת למשך עוד ארבעה שבועות. לאחר התסיסה נסחטו הענבים במסחטת סל ושהו זמן נוסף במיכלים לתסיסה שנייה, מלו-לקטית. זמן היישון הכולל, כ-32 חודשים בחביות משומשות של אלון צרפתי. היין בוקבק ללא סינון או הצללה. זהו יין מרוכז ואלגנטי, ברמת אלכוהול "נמוכה" (14.5%) יחסית לברוסה. היין בעל פרופיל טעמים מורכב ומדהים. מהיינות היותר טובים שיוצרו אי פעם בברוסה. 99 נקודות מרוברט פרקר.
הגבלת הזמנה: 6 בקבוקים

סטנדיש – דה סטנדיש שירז 2003 Standish Shiraz
יין שירז ייחודי זה נבצר מכרם בן 96 שנים שהיה בעבר בבעלות משפחת סטנדיש. הכרם נטוע בצפון מזרח ברוסה על קרקע חולית מעל מצע חרסיתי. תנובת הכרם קטנטנה, בין 125 ל-250 קילו לדונם. בסה"כ יוצרו בשנת 2003 כ-500 תיבות של היין. שיטת הייצור זהה לזו של הדה רליק 2004. 99 נקודות מרוברט פרקר.
מקסימום בהזמנה: 6 בקבוקים

קולוניאל אסטייט – אמיגרה 2005 The Colonial Estate Émigré
הענבים נבצרו ידנית מכרמים בעמק אדן ועמק ברוסה הצפוני בואכה גרינוק. הבציר נמוך במיוחד בעיקר משום שהאשכולות מדוללים לפני הבשלתם. היין מורכב ממספר בלתי שגרתי של זנים: שירז (30%), גרנאש (30%), קברנה סוביניון (20%), מורבדר (15%), קריניאן ומוסקדל (5%). הגפנים נבצרות והיין מיוצר בשיטות צרפתיות. הגרגירים ממוינים בהגיעם ליקב, הסחיטה עדינה. התסיסה של הגרגרים המעוכים על הקליפות נעשית בחביות עץ גדולות שהובאו במיוחד מקוניאק. ההתיישנות נעשית בחביות אלון צרפתי חדשות במשך 18 עד 20 חודשים. היין בעל מורכבות נדירה וניחוח מתפרץ של פירות אדומים ושחורים ,ופרחים של אביב. היין ייחודי בכל קנה מידה. לשתייה עד 2025. 94 נקודות מ- וויין אדבוקט.
הגבלת הזמנה: 2 בקבוקים.


הטעימה סביב שולחן, ויוגש כיבוד קל.
מחיר השתתפות: 350 ש"ח
מספר המשתתפים מוגבל ל- 12.
יש לאשר השתתפות אצל יואב יער, טל. 052-3080222.



סופרדרינק – יואב יער
רח' אוסישקין 45 רמת השרון
טל. 5497707-03
[email protected]






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה