יינות מבעבעים מומלצים

השמפניה הינה משקה אשר עבר תסיסה שנייה בתוך הבקבוק, משקה המיוצר רק בחבל שמפיין שבצרפת. ייצור השמפניה מפוקח ע"י מועצת היין של חבל שמפיין, ואת השמפניות מכינים מזני הענבים שרדונה, פינו נואר ופינו מונייה.

כיום לא חייבים לפתוח שמפניה יקרה. יש יינות מבעבעים טעימים במחירים סבירים.
מי שלא מעוניין להשקיע בשמפניות היקרות, יכול ליהנות גם מיינות מבעבעים שלא מגיעים מחבל שמפיין, שאחוזי האלכוהול שלהם נמוכים יותר יחסית, והם פחות "יבשים":
קאווה – Cava, היא יין מבעבע ספרדי. משמעות המילה בספרדית ובקטלונית היא 'מערה' – המקום בו אחסנו את הבקבוקים.
למברוסקו – Lambrusco הוא שמו של זן ענבים המשמש להכנת יין אדום, וגם שמו של היין המבעבע האיטלקי המיוצר מאותו זן ענבים.

היינות המבעבעים טובים להגשה לפתיחת הערב או הארוחה. הם יוצרים אווירה יוקרתית ושוברים את הקרח, שמחה ואנרגיות חיוביות. רצוי להשתמש בכוסות צרות וארוכות ולהגיש בטמפרטורה נמוכה של 6-8 מעלות.

באך אקסטריסימו ברוט נאטור/סמי סקו, NV
Bach ‘Extrisimo’ Brut NatureSemi Seco, NV
אזור גידול Cava DO ספרד
היקב נוסד בתחילת המאה ה-20 בידי שני אחים בשם באך, שהגיעו מתחום הטקסטיל, מכאן השם אקסטריסימו (הסוג המובחר ביותר של כותנה).
הענבים מגיעים מכרמים בפיקוח היקב. היין מיוצר מהזנים המסורתיים, ומועבר לתסיסה שנייה, טבעית, בתוך הבקבוק במרתפי היקב – לפחות 9 חודשים בטמפרטורה קבועה.
רשמי טעימה: צבע קש זהוב, בעבוע עקבי וטוב. באף ניחוח תפוח ירוק, הדרים ופרחי שקדים, על רקע של טוסט, חמאה ושמרים. בחך מאוזנת ובעלת חומציות בריאה.

קודורניו קלאסיקו ברוט/סמי סקו, NV
Codorniu Clasico BrutSemi Seco, NV
אזור גידול Cava D.O., ספרד
יינות הקאווה של קודורניו מיוצרים בלמעלה מ-6,000 הקטר של כרמים. הפיקוח על הכרמים הוא המפתח להצלחה של היקב.
לאחר מיצוי כ-60% מהתירוש ביקב וסינונו, מתחילה תסיסה מבוקרת בטמפרטורה של 15-18 מעלות למשך 10 ימים.
התסיסה השנייה המסורתית בבקבוק, מתקיימת במרתפי היקב בטמפרטורה של 12 עד 15 מעלות.
למרות שהחוק הספרדי דורש מינימום יישון של 9 חודשים, בקודורניו תמיד מיישנים את היינות יותר, מה שהופך את הקאווה למעודנת יותר והרמונית.
רשמי טעימה: צבע צהבהב בהיר עם בועות עדינות. באף פירותית. בחך הרמונית ומאוזנת, מעט תפוח ולחם קלוי. מאוזנת ומרעננת.

סרטורי פרוסקו ברוט, DOC
Sartori Prosecco Brut, DOC
אזור גידול פרוסקו DOC (טרביזו, איטליה)
הענבים נבצרו במחצית חודש ספטמבר והועברו לתסיסה בטמפרטורה מבוקרת. היין נוצר על פי שיטת שרמה (תסיסה טבעית שנייה במכלים).
רשמי טעימה: ליין צבע צהוב קש, עם השתקפות ירקרקה בשוליים. אף פירותי עדין המזכיר תפוחי בר. בוקה מורכב ופרחוני.

פרוסקו 'איל וינו די פואטי' ברוט DOC
Prosecco ‘Il Vino dei Poeti’ Brut, DOC
אזור גידול פרוסקו DOC ונטו.
מיוצר מענבי הפרוסקו בלבד, הגדלים בגבעות קונליאנו וולדוביאדנה שבוונטו. תסיסה שנייה היא בשיטת שרמה.
רשמי טעימה: ליין צבע צהוב קש, זוהר ויפה. בוקה פירותי, פרחוני. נגיעה של תפוז ופירות אקזוטיים. טעם רענן ומאוזן עם אפטר טייסט פירותי חזק.

פרוסקו 'איל וינו די פואטי' אקסטרה ברוט DOCG
Prosecco ‘Il Vino dei Poeti’ Extra Brut, DOCG
מיוצר מהענבים המובחרים ביותר, ענבי הפרוסקו הגדלים בגבעות קונליאינו וולדוביאדנה, שבוונטו. זהו האזור שמוגדר בחוקי ה- D.O.C.G.
מיוצר בשיטת שרמה.
רשמי טעימה: ליין צבע צהוב קש, זוהר ויפה. בוקה פירותי ופרחוני. ארומות של שדות פרחים וחציר. יין ניחוחי עם נגיעת חומציות נעימה, מאוד ארומטי. סיומת מתמשכת של פירות.

זיו מנור – מנחה ערבי תרבות על עולם היין הקסום ותרבות השתייה אצלכם בסלון
052-2457843 www.zivmanor.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה