יינות סדרת רקנאטי החדשים: כולם מ- 2009; כולם ב- 59 ₪

יקבי רקנאטי מוציאים לשוק לקראת ראש השנה ארבעה יינות בסדרת רקנאטי – קברנה סוביניון, מרלו, שיראז ושרדונה מבציר 2009. יינני היקב גיל שצברג ועידו לוינסון, ממשיכים את הקו של יינות מעודנים ואלגנטיים

יקבי רקנאטי מוציאים לשוק לקראת ראש השנה ארבעה יינות בסדרת רקנאטי – קברנה סוביניון, מרלו, שיראז ושרדונה מבציר 2009. יינות אלו ממשיכים את סגנון העשייה של היינן הראשי של היקב גיל שצברג ואיתו היינן עידו לוינסון.
קו זה גורס יינות פחות אלכוהוליים ועוצמתיים ויותר רכים, מעודנים ואלגנטיים.

נועם יעקובי, מנכ"ל יקבי רקנאטי, אומר: "היינות הראשונים בקו החדש של יינני היקב שלנו ,הושקו בבציר הקודם וזכו להצלחה ואהדה רבה בשוק היין המקומי. הייננים ממשיכים ומשכללים את העשייה גם בבציר 09, ויצרו סדרת יינות משובחת המתאימה מאוד לאקלים ולחך הישראלי. יינות אלה ילוו בהצלחה רבה כל מנה בארוחת החג, מהתפוח בדבש עד הקינוח".

רקנאטי קברנה סוביניון 2009
ענבי הקברנה סוביניון נבצרו בכרמי היקב הנבחרים בגליל העליון. 
צבעו אדום-שחור טיפוסי. ליין גוף מלא ועשיר, חמיצות מאוזנת וטאנינים נעימים. היין מתאפיין בארומה של פירות אדומים, קאסיס ופלפל שחור, עץ אלון, וניל ואגוז מוסקט.
יישון בעץ אלון צרפתי ואמריקאי העניק ליין מורכבות נוספת והוא ימשיך להתפתח ולהשתבח בבקבוק במהלך השנים הקרובות.
יין זה יתאים לליווי נתחי בקר וכבש, מאכלים מהמטבח האיטלקי וגבינות מיושנות. טמפרטורת הגשה מומלצת: 18-20 מעלות.
המחיר: 59 ₪

רקנאטי מרלו 2009
ענבי המרלו מגיעים מכרמי היקב בגליל העליון ובשפלת יהודה. ליין גוף מלא, עשיר וקטיפתי בעל טעמי מרלו אופייניים של קאסיס ודובדבן, וארומה בגווני וניל, שזיף שחור ופלפל שחור.
שילוב המרלו האלגנטי האופייני להרי הצפון עם המרלו העצמתי המאפיין את טרואר שפלת יהודה, הוביל ליצירת יין פירותי ונעים לשתייה, מורכב, הרמוני ומאוזן.
יישון בעץ אלון צרפתי ואמריקאי העניק ליין מורכבות נוספת, והוא ימשיך להתפתח ולהשתבח בבקבוק במהלך השנים הקרובות.
היין מתאים למאכלי בשר עשירי טעם וגבינות קשות.
טמפרטורת הגשה מומלצת: 18-20 מעלות.
מחיר:  59 ₪

רקנאטי שיראז 2009
יין עשיר ומורכב זה שופע ארומות אופייניות של שזיף שחור ופטל, סיגליות, שוקולד, ציפורן ופלפל שחור. זהו יין שיראז ים תיכוני אופייני בעל חמיצות טובה, טאנינים נעימים וסיומת ארוכה.
ענבי השיראז נבצרו בכרמי היקב בעמק יזרעאל ושולבו בהם מעט ענבי קברנה סוביניון מכרם בן זמרה. 
עם סיום התסיסה נסחטו הענבים בעדינות רבה, והיין בא במגע עם עץ אלון למשך מספר חודשים, במהלכם התווספו ליין רובדי טעם וארומה נוספים של עץ אלון ווניל.
היין מתאים למאכלים כגון בשר צלוי, תבשילי קדרה, פסטות ברטבים עשירים וגבינות חריפות.
מומלץ להגיש בטמפרטורה של 16 – 18 מעלות.
היין ימשיך להתפתח ולהשתבח בבקבוק במהלך השנים הבאות.
המחיר: 59 ₪

רקנאטי שרדונה 2009
יין לבן אלגנטי, עם גוף מלא וניחוחות פירות טרופיים ופרי הדר, המלווים בארומת תבלינים ועץ אלון.
שני כרמים גליליים מספקים את הענבים ליין: במנרה ובכרם בן זימרה, הממוקמים בגובה אופטימלי של 800 מ' מעל פני הים. השילוב בין השניים תורם למורכבותו של היין ולקשת טעמיו הרחבה.
השרדונה עובר את תהליך התסיסה בחביות קטנות עשויות עץ אלון צרפתי וממשיך לשהות בהן יחד עם שמריו (Sur lie), למשך שמונת חודשי היישון. 
בכדי לשמר מארומת הפרי הייחודית, יושן כשליש מהיין במיכלי נירוסטה, וכך התווספו ליין ניחוחות פרי ואלגנטיות נוספת.
מומלץ להגיש צונן היטב (14-12 מעלות), כאפריטיף או עם דגים, עוף, סלטים עשירים, פסטות על בסיס שמנת, גבינות כמו "ברי" ו"קממבר".
המחיר: 59 ₪

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר